• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Sinüzit, bronşit, kronik öksürük ve astımı arttırıyor

Sinüzit, bronşit, kronik öksürük ve astımı arttırıyor
Uz. Op. Dr. Dursun Demirtaş, sinüzitin, soğuk algınlığı veya alerji sonucunda fazla miktarda mukus salgılanması ile ortaya çıktığını söyledi.

Demirtaş, sinüzitin bronşit, kronik öksürük ve astım rahatsızlığını arttırdığını bildirdi.
Uzman Op. Dr. Dursun Demirtaş, yeni doğan bir bebeğin de sinüsleri olduğunu söyledi. Sinüslerin başlangıçta bezelye büyüklüğünde olduğunu belirten Demirtaş, bunların burnun içinden yüz ve kafatası içine doğru genişleyen boşluklar olduğunu anlattı. Sinüslerin sonraki dönemlerde büyümeye devam ettiğini bildiren Demirtaş, "Sinüsler, normal salgı oluşturan burun sisteminin bir parçasıdır. Günde yaklaşık olarak yarım litre mukus salgılar. Üretilen mukus, burun örtüsü üzerinde hareket ederek toz parçacıklarını ve bakterileri yıkar." diye konuştu.

Sinüsten etkilenen insanların yüz, alın, gözler arası ve yanaklarında ağrıların meydana geldiğini ifade eden Uzman Op. Dr. Dursun Demirtaş, ayrıca üst dişlerde de rahatsızlıkların olabileceğini dile getirdi. Çıkışı kapalı ve mukus dolu olan bir sinüsün, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam olduğunu ifade eden Demirtaş, "Soğuk algınlığı normalden fazla sürerse ve sümüğün rengi yeşil-sarıya dönerse, bakteriyel enfeksiyon gelişmiş demektir. Baş ağrısı az görülür ancak akıntı ve kötü koku devam eder. Bazı sinüzit olguları ise üst dişteki enfeksiyonun sinüse geçmesi sonucunda oluşur." dedi.

"SİGARA İÇENLER DAHA HASSAS"
Sinüs içindeki bir enfeksiyonun hem göze hem de beyne çok yakın olduğunu söyleyen Demirtaş, soğuk algınlığı sırasında veya burnun aktığı zamanlarda yüzde, yanaklarda, alında veya göz çevresinde ortaya çıkan baş ağrılarının, sinüzit habercisi olabileceğini belirtti. Her insanın sinüs enfeksiyonuna yakalanabileceğini söyleyen Demirtaş, alerjisi olanların, sık sık enfeksiyona maruz kalanların ve sigara içenlerin daha hassas olduğunu vurguladı.

Demirtaş, Sinüzitin bronşit, kronik öksürük veya astım rahatsızlığını arttırdığını bildirdi. Enfeksiyonlar için antibiyotik tedavilerin veya cerrahi müdahalenin gerekli olduğunu kaydeden Demirtaş, akut sinüzitin çoğunlukla antibiyotik tedaviyle olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Tedavi konusunda geç kalınmaması konusunda uyarıda bulunan Demirtaş, şunları söyledi: "Alerjiniz varsa bunu kontrol edin. Soğuk algınlığı olduğunuz zaman buharla nemlendirici kullanınız. Yatağınızın baş tarafı daha yükseltilmiş bir şekilde uyuyun. Sigara dumanından uzak durun. Dengeli beslenip düzenli egzersiz yapın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9392 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim