• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Tatil yaparken deri hastalıklarınızı tedavi edin

Tatil yaparken deri hastalıklarınızı tedavi edin
Deniz suyunun, güneş ve kumla birlikte sedef, mantar hastalıkları ve egzamaya karşı tedavi edici özelliği bulunuyor.
RAMAZAN ERCAN - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, deniz suyunun, güneş ve kumla birlikte sedef, mantar hastalıkları ve egzamaya karşı tedavi edici özelliğinin bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 3-4 tuz içeren deniz suyunun, sanayi kirliliği, kanalizasyon ve kirli tatlı suya maruz kalmaması halinde mikrobiyolojik ve toksikolojik olarak güvenli olduğunu belirtti.

Güneşin genelde zararlarından bahsedildiğini ancak tedavi edici yönlerinin de olduğunu vurgulayan Karaca, şöyle konuştu:

"Temiz bir deniz, güneş ve kumu, sedef hastalığı ile atopik dermatit gibi kaşıntılı hastalıklara yakalananlara öneriyoruz. Deniz, güneş ve kumla birleştiğinde sedef ve mantar hastalıklarına çok iyi gelmektedir ve iyileştirici özelliği vardır. Denizin tuzlu suyu, güneş ve kumun etkisiyle derinin hızla kurumasına neden olur ve mantarı tedavi eder. Bunun dışında sedef hastalarının, yaz dönemlerinde mutlaka denizden ve güneşten faydalanmasını isteriz. Sedef hastalarının birçoğunu tedavi almadan böyle bir yaklaşımla (tatil, güneş, deniz) rahatlatabilme imkanına sahibiz. Sedef, mantar hastalıkları ve egzama direk deniz ve güneşten fayda görürler. Ancak bu tedavi edecek kadar kullanılmalı. Çok fazla değil, giderek artan süreyle, 15-20 dakika güneşe maruz kalınmayla başlanabilir. Tüm ilaçlar da olduğu gibi güneşi de bilinçli kullanmak önemli."

-Fototerapide de güneş ışını kullanılıyor

Sedef hastalığı ve birçok deri hastalıkların tedavisinde kullandıkları fototerapide de hastaya güneş ışını verdiklerine işaret eden Karaca, şu bilgileri verdi:

"Bu hastaların tedavisinde kliniğimizde fototerapi kabinlerimiz vardır. Burada vücudun bir kısmına veya tümüne süresi ve şiddeti bilgisayarla kontrol edilen güneş ışınları olan ultraviyole A ve B veririz. Güneş enerjisini tedavi edici olarak kullanırız. Bu ışınlar derideki bağışıklık sistemini baskılayarak buradaki hastalığa neden olan hücre birikimini de azaltarak tedavi edici olur. Ama aşırı güneşe maruz kalındığında bağışıklık sistemi de aşırı baskılanacağından uzun zamanda deri kanserine dönüşme riski vardır. Buna çok dikkat edilmeli." - İzmir

 
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim