• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Termal turizmin adresi Afyonkarahisar çamur banyolarıyla da tercih ediliyor

Termal turizmin adresi Afyonkarahisar çamur banyolarıyla da tercih ediliyor
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki yaklaşık 2 bin yıllık Hüdai Kaplıcaları'na gelen turistler, yaz günlerinde çamur banyosu yapıyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl: "Termal turizmde 'mevsim' diye bir ayrım olmadan 365 gün çamur banyolarını kullandırmaya çalışıyoruz"

Afyonkarahisar'daki Hüdai Kaplıcaları ziyaretçisi İzzet Yılmaz: "Ben memnunum, sizler 'Bu sıcakta çamura nasıl yatılır' diyorsunuz. Dışarı çıktığımızda hava buz gibi yüzümüze vuruyor"

Kaplıcalar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden, sıcak havaya rağmen sağlık için çamur banyosu yapan ve termal suya giren ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AA muhabirine, ilçenin çamur banyolarıyla dünyada bir marka haline geldiğini söyledi.

Zengin mineralli toprağın 85-90 derece termal suyla mayalanması sonucu oluşan ve sıcaklığı 42 dereceye düşürülen çamurdan şifa bulmak için, hem yurt içi hem de yurt dışından ziyaretçilerin bölgeye geldiğini ifade eden Çöl, şöyle konuştu:

"Burası gerçekten şifanın kaynağı, özellikle romatizmal hastalıklarda. Kalite ve mineral bakımından dünyada 3. sırada yer alıyoruz. Geleneksel Tıp Merkezi ile çamur banyoları entegre halinde şifa kaynağı olmaya devam ediyoruz. Termal turizmde 'mevsim' diye bir ayrım olmadan 365 gün çamur banyolarını kullandırmaya çalışıyoruz."

- "Sıcağın ve çamurun etkisi vücuda olağanüstü iyi geliyor"

Kaplıcada görevli hidroterapist Yusuf Özbayrak, kaplıcanın bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini söyledi.

Özbayrak, "Sıcağın ve çamurun etkisi vücuda olağanüstü bir şekilde iyi geliyor. Gelen misafirler de biz de buna tanık oluyoruz. Çamur banyosuna akciğer, kalp rahatsızlığı, astım, bronşit, KOAH gibi rahatsızlığı olanları almıyoruz." dedi.

Kaplıcanın ziyaretçilerinden İsmail Çetin de eklem ağrılarından dolayı komşunun tavsiyesi üzerine çamur banyosuna geldiğini ifade etti.

Ziyaretçilerden Yakup Erol kaplıcaya şifa bulmak için geldiğini belirterek, "Bende bel fıtığı, omuz ve diz kapağı ağrısı var. Umut ediyorum ki çamur banyosunda rahatlayacağım. Tedavi için tercih edip geldim." diye konuştu.

Ziyaretçilerden İzzet Yılmaz ise 10 yıldır düzenli olarak kaplıcaya geldiğini ve çamur banyosuna girdiğini dile getirerek, "Boyun fıtığım vardı, burada geçti. Ben memnunum, sizler 'Bu sıcakta çamura nasıl yatılır' diyorsunuz. Dışarı çıktığımızda hava buz gibi yüzümüze vuruyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim