• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Tıp doktoru, dünya şampiyonu yetiştirdi

Tıp doktoru, dünya şampiyonu yetiştirdi
Mısır’da yapılan Yıldızlar Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda 20 dakikada 4 maç kazanarak altın madalya kazanan Azra Çavuş, Saray’ın gururu oldu. 14 yaşındaki sporcuyu şampiyonaya, kentin hastanesinde görevli hekim Oğuzhan Tokgöz hazırladı.


Tekirdağ’ın Saray ilçesi, Mısır’daki Yıldızlar Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 14 yaşındaki sporcu Azra Çavuş’u konuşuyor. Çavuş’un zirveye giden yolculuğu ise oldukça ilginç. Çünkü Azra’yı şampiyon yapan antrenörü, Saray’da aile hekimi olarak çalışan bir spor gönüllüsü; Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz. Peki Tokgöz, Azra’ya 4 yılda  bu sporu hangi şartlarda nasıl öğretti ve bugünlere getirdi?

KARAR'dan Cemil Demirbilek'in konuşan Tokgöz bu sürecin kolay olmadığını söylüyor: “20- 30 kişilik minik grubumuz vardı, Azra kızımız da bu grubun içindeydi. Kiraladığım; yazın sıcak, kışın soğuk, yağmur yağdığında damımızın aktığı bir ortamda yılmadık, çalıştık ve bir dünya şampiyonu çıkarttık. Azra, savunması güçlü, karşı rakibi kontra tekniklerle zorlayan, yopçagı, duitçagı ve naryoçagı vuruşlarla sonuca giden bir sporcumuz. Geride başka Azra’lar da yetişiyor.”

Hekim olan ve 5 yıl önce antrenörlüğe başlayan, “Aile hekimi uzmanıyım. 17.00’ye kadar hastanedeyim. Doktor görevim bittikten sonra spor salonuna gelip saat 21.00’e kadar taekwondo antrenmanları yapıyoruz. Maddi amaçla yapmıyorum, tek dileğim çocuklara destek olunması” diyen Tokgöz, Azra için de, “Çalışmaktan bıkmaz. Okuldan çıkıp, 15 kilometre yoldan gelip, hasta da olsa antrenmanlara girer” ifadelerini kullanıyor.

EN BÜYÜK DESTEK AİLEDEN

Azra’nın da hedefleri büyük. Çıktığı zirvede kalmak ve olimpiyatta yarışmak istiyor. “Yıldızları bitirdim, şimdi gençlere geçtim. Hedefim çok büyük. Ülkeme olimpiyatlarda altın madalya getirmek istiyorum” diyerek çıtayı yukarı koyuyor.

Azra’nın en büyük destekçisi ailesi. Anne Gülşen “Mutluyum. Onurluyum, gururluyum. Azra evde çok sakin, sözümün dışından çıkmaz. Şimdiye kadar kimseden şikayet getirmedi, baba İsmet “Azra, Taekvondo’yu çok seviyor. Disiplinli bir kız. Günlük planını yapar. Öyle yaşar” diyor.

45 YAŞINDA ANTRENÖR OLDU

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde hekimlik yapan Uz. Dr. Antrenör Oğuzhan Tokgöz, tam bir spor aşığı. Antrenör olması yolunda kendisine destek olan Tekirdağ Eski İl Temsilcisi Raşit Kaya ve Kırklareli bölgesinde Yaşar Cihangir’in adını anmadan edemiyor:  “Özellikle 40 yaşında velilikten gelerek uluslararası şampiyonlar çıkarmış Yaşar hocamı örnek aldım. Ben de 45 yaşında antrenör oldum ve inşallah başarılarım sürer.”

 

Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim