• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Tıp fakültesi öğretim üyelerinin dikkatine...

Tıp fakültesi öğretim üyelerinin dikkatine...
Türk Tabipleri Birliği, tıp fakültelerini ve öğretim üyelerini bilimsel özerklik, akademik haklar, tıp ve tıpta uzmanlık eğitimi açısından son derece olumsuz etkileyecek olan 18 Şubat 2011 tarihli yönetmeliklerle ilgili olarak birlikte mücadele etmeye dav

Türk Tabipleri Birliği, tıp fakültelerini ve öğretim üyelerini bilimsel özerklik, akademik haklar, tıp ve tıpta uzmanlık eğitimi açısından son derece olumsuz etkileyecek olan 18 Şubat 2011 tarihli yönetmeliklerle ilgili olarak birlikte mücadele etmeye davet ediyor.

Değerli Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, Uzman ve Araştırma Görevlileri,

18 Şubat 2011 günü Tıp Fakültelerini ve Öğretim Üyelerini ilgilendiren iki yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı;

•Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı Ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
•Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik
Birinci yönetmelikle; tıp fakülteleri “sağlık hizmetlerinin yönetimi” adı altında Sağlık Bakanlığı'nın hiyerarşik denetim altına alınıyor. İkinci yönetmelikle de Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarında altı yıldır uygulanan ek ödeme yönteminin tıp fakültelerine uygulanması öngörülüyor.

Her iki yönetmelik de bilimsel özerklik, akademik haklar, tıp ve tıpta uzmanlık eğitimini son derece olumsuz etkileyecek kuralları içeriyor.

Türk Tabipleri Birliği, olumsuz gidişin değiştirilmesi için kendini sorumlu hissediyor. Bunun içi her türlü çabayı göstermeye, gösterilecek bütün çabalara destek olmaya gayret ediyor, edecek.

Bu kapsamda her iki yönetmeliğin olabildiğince kapsamlı bir çalışma ile yargıya taşınması ve iptalinin sağlanması için TTB Hukuk bürosu bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların yanı sıra tıp fakültelerinde çalışan akademik personelin hep birlikte tek bir davada binlerle ifade edilen bir sayıya ulaşarak davacı olmalarının dönemsel ve tarihsel bir önemi olacağını düşünüyoruz.

Bu durumu kabul etmeyen, böyle bir itirazda ben de yer almalıyım diyen bütün meslektaşlarımızı 15 Mart 2011 tarihine kadar vekâlet vermek üzere [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine isim ve adreslerini bildirmeye çağırıyoruz. İsim bildiren arkadaşlarımıza, vekâletnameyi nasıl çıkaracakları, davayı yürütecek avukatlarımızın isim ve vekâlet bilgileri TTB web adresinden ve e-posta olarak tarafınıza iletilecektir. Ancak her bir vekâlet için gerekli olacak suret harcı, pul ve fotokopi gideri için sizlerin kişi başı 10 TL katkı sunmanızın anlayışla karşılanacağını ve dayanışmamızın bir ifadesi olacağını düşünmekteyiz.

Ayrıca sözü edilen yönetmeliklere ilişkin değerlendirmelerinizi 15 Mart 2011 tarihine kadar [email protected] e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine göndermeniz halinde, açılacak iptal davalarında yararlanılacaktır.

Varlığınız ve göstereceğiniz irade beyanı ile mücadelemize güç katacağınız düşüncesiyle çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Prof.Dr.Feride Aksu Tanık

TTB Merkez Konseyi

Genel Sekreteri

 

Bu haber toplam 4860 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim