• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Tıp merkezlerinin taşınma talepleri hakkında duyuru

Tıp merkezlerinin taşınma talepleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Tıp merkezlerinin taşınma talepleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: E-64706799-449-146     01/02/2021
Konu: Taşınma Talepleri

………. VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

A tipi, B tipi veya C tipi tıp merkezi olarak faaliyet gösterirken il içi veya il dışı taşınarak tıp merkezine dönüşüm için müracaat edip taşınması uygun görülen, ön izin aşamasında olan ve ön izin alıp ruhsatlandırma aşamasında olan kuruluşlara yönelik Bakanlığımıza sorulan görüşler kapsamında açıklama yapılma gereği oluşmuştur.

Bilindiği gibi 15.02.2008 tarih ve 26788 sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanan “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre Bakanlığımızca ruhsatlandırılarak hizmet veren kurum türlerinden olan tıp merkezleri ile ilgili Yönetmelikte 01/10/2019 tarih ve 30905 sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanan değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikle 01/10/2019 tarihinden önce meri mevzuat hükümlerine göre ruhsatlandırılan A tipi, B tipi ve C tipi tıp merkezleri Yönetmeliğin Geçici 3. Maddesi hükümlerine tabi olarak 01/10/2019 tarihindeki mevcut halleriyle faaliyetlerine devam edebilecektir.

A tipi, B tipi ve C tipi tıp merkezi statüsünde hizmete devam eden kuruluşların 01/10/2019 tarihinden sonra taşınarak tıp merkezine dönüşme talepleriyle ilgili olarak Yönetmeliğin Geçici 3. maddesinin 4. fıkrası hükümlerine göre;

1. A tipi, B tipi ve C tipi tıp merkezlerinden taşınarak yeni tıp merkezine dönüşmek isteyenlerin en az bir A tipi, B tipi veya C tipi tıp merkeziyle birleşmesi gerekmektedir. A tipi, B tipi ve C tipi tıp merkezleri başka bir tıp merkezi ile birleşmeden taşınarak yeni tıp merkezine dönüşemeyecektir. Birleşme işlemi yeni tıp merkezine Bakanlığımızca ruhsat numarası verilmesi aşamasında yapılacaktır.

2. Taşınıp birleşerek yeni tıp merkezine dönüşmek isteyen A tipi, B tipi ve C tipi tıp merkezlerinin ön izin alabilmesi için, ruhsata esas uzman hekim kadrolarının en az iki farklı branşta toplam on uzman hekim şartını sağlaması gerekmektedir.

Yukarıda izah edilen mevzuat hükümlerinin il içi veya il dışı taşınarak tıp merkezine dönüşüm için müracaat edip taşınması uygun görülen, ön izin aşamasında olan ve ön izin alıp ruhsatlandırma aşamasında olan kuruluşların mesul müdürlerine veya sahiplerine tebliğ edilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. M. Ertuğrul EĞİN
Bakan a.
Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı

Dağıtım:

- İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü

- Ankara İl Sağlık Müdürlüğü

- İzmir İl Sağlık Müdürlüğü

- Bursa İl Sağlık Müdürülüğü

- Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü

- Adana İl Sağlık Müdürlüğü

- Mersin İl Sağlık Müdürlüğü

- Hatay İl Sağlık Müdürlüğü

- Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü

- Batman İl Sağlık Müdürlüğü

- Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü

- Muğla İl Sağlık Müdürlüğü

- Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü

- Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü

- Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü

- Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18168 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim