• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye’nin Diyabet Tedavisindeki Tecrübesi Cezayir’e Aktarılıyor

Türkiye’nin Diyabet Tedavisindeki Tecrübesi Cezayir’e Aktarılıyor
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından geliştirilen Halk Sağlığı Eğitim Programı (HASEP) çerçevesinde Sağlık ve...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından geliştirilen Halk Sağlığı Eğitim Programı (HASEP) çerçevesinde Sağlık ve Medeniyet Derneği ile Cezayir Sağlığı Geliştirme ve Araştırma Ulusal Heyeti Derneği (FOREM) işbirliğinde Timimun ve Gardaya şehirlerinde ülkenin 16 farklı şehirlerinden gelen 85 doktor ve diyabet hemşiresine yönelik "Diyabet Hemşireliği Eğitimi" programı düzenlendi.

TİKA, Sağlık ve Medeniyet Derneği ile Cezayir Sağlığı Geliştirme ve Araştırma Ulusal Heyeti Derneği (FOREM) işbirliğinde gerçekleştirilen iki ayrı eğitim programında, Cezayir'in 16 farklı şehirden toplam 85 doktor ve diyabet hemşiresine üç gün boyunca eğitim verildi. Çağın hastalığı olarak da adlandırılan diyabet hastalığı, Cezayir'de de önemli bir sağlık sorunu olarak biliniyor. Türkiye'nin bu alandaki tecrübesinin Cezayir'e aktarılması amacıyla Türkiye'den 3 uzman tarafından 13-15 Şubat tarihleri arasında Cezayir'in iç bölgesinde yer alan Timimun şehrinde, 17-19 Şubat tarihlerinde ise Gardaya şehrinde doktor ve diyabet hemşirelerine yönelik "Diyabet Hemşireliği Eğitimi" gerçekleştirildi. Eğitimin temel hedefinin diyabetle mücadelede erken tanı ve etkili hasta bakımına odaklanarak, Türkiye'nin sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi paylaşmak, bu çerçevede oluşturulan bilgilendirici broşür ve kitapçıkları, sağlık kurumlarına ve kuruluşlarına dağıtarak hem halkın bilinçlenmesine katkıda bulunmak hem de sağlık personelinin yükünü hafifletmek olduğu ifade edildi.

Timimun ve Gardaya şehirlerinde gerçekleştirilen sertifika takdim törenlerine Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Timimun Valisi Souna Benomar, TİKA Cezayir Koordinatörü Dr. Gökçen Kalkan, Timimun Sağlık Müdürü Sadok Guerioune, Gardaya Sağlık Müdürü Ahmed Zenati, Sosyal Hizmetleri Müdürü Mabrouk Bahou, FOREM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hayati katıldı. Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Küçükyılmaz törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de güçlü şekilde devamı için TİKA'nın projelerinin önemine vurgu yaptı.

TİKA Koordinatörü Kalkan ise, Sağlık ve Medeniyet Derneği eğitmenlerine, Cezayir FOREM Derneği yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, TİKA'nın birçok alanda eğitim faaliyetlerine devam edeceğini ifade etti.

TİKA tarafından yürütülen HASEP çerçevesinde sağlık personelinin kapasitelerinin artırılması amacıyla verilen eğitimlere Cezayir'in diğer bölgelerinde de devam edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim