• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Uluslararası öğrenciler "Hoşça Kal Kardeşim" mezuniyet programıyla uğurlandı

Uluslararası öğrenciler "Hoşça Kal Kardeşim" mezuniyet programıyla uğurlandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki 3 üniversitede eğitimini tamamlayan uluslararası öğrenciler için mezuniyet programı düzenledi.

KOÜ'den mezun olan Hindistanlı Maliyekkal: "Bizlere sahip çıkmayı görev bilmiş insanlarla karşılaştık. Burada dünyanın 5’ten büyük olduğunu idrak ettik"

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde (KOSTÜ) eğitimini tamamlayan 200 öğrenci, "Hoşça Kal Kardeşim" temalı Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde buluştu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün 2012'den bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında düzenlenen törende, KOÜ'den mezun olan Hindistanlı Hamdah Zahrath V. Maliyekkal konuşma yaptı.

Maliyekkal, Türkiye'deki hayatını özleyeceğini vurgulayarak, Türkiye'de aldığı eğitim sayesinde dünyanın her kıtasından arkadaş edinme fırsatı yakaladığını belirtti.

- "Bizlere sahip çıkmayı görev bilmiş insanlarla karşılaştık"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür eden Maliyekkal, "İlk geldiğimiz günden bu yana samimiyet ve hoşgörüyle bizleri dert edinmiş, bizlere sahip çıkmayı görev bilmiş insanlarla karşılaştık. Burada dünyanın 5’ten büyük olduğunu idrak ettik. Ne diyordu Necip Fazıl, 'Tohum saç bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın.' Türkiye'den ayrılırken yine çok ağlayacağım ama korkudan değil, dostlarımı ve buradaki hayatımı özleyeceğim için." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun da atılan adımlar sayesinde uluslararası öğrencilerin Kocaeli'ye olan ilgisinin her geçen yıl arttığına değinerek, bunun da Türkiye’nin geniş bir coğrafyaya ulaştığının başlıca göstergelerinden olduğunu kaydetti.

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Dizdar ise Kocaeli'deki 3 üniversiteye dünyanın farklı ülkelerden öğrenciler geldiğini anlattı.

KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, KOÜ'den mezun uluslararası öğrencilerin, ülkelerinde Türkiye'nin elçisi gibi olacaklarını ifade etti.

Mezun öğrencilere plaket, Türk bayrağı ve Başkan Büyükakın'ın veda mektubu verilen tören, kep atma ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim