• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Varislerde lazer ve köpük tedavisi

Varislerde lazer ve köpük tedavisi
Ülkemizde araştırmalara göre varis hastalığı kadınlarda erkeklere oranla 3 kat daha fazla görülmektedir. Varis oluşumunda hareketsiz kalınan meslekler ile birlikte hamilelik ve aşırı kilolar da etkilidir.

Aslında varis ciddi derecede önemli bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmediği durumlarda başka sağlık sorunlarını da tetiklemektedir. Bu sebeple varis sadece estetik açıdan değil, sağlık yönünden de önlem alınması gereken bir rahatsızlıktır. Varise önlem alınmadığı takdirde ülser, yara ve kan pıhtılaşması gibi durumlar meydana gelmektedir.

Eskiden tercih edilen klasik varis ameliyatı yerine artık günümüzde lazer ve köpük tedavisi yöntemleri tercih edilmektedir. Çoğunluk olarak hastaların bacaklarındaki varisler yaygınsa lazer ve köpük tedavisi uygulanır. Köpük tedavisi için verilen ilaç varis bulunan damarın büzülerek yok olmasını sağlar ve bunun sonucunda bir daha o damar da varis oluşmaz. Normal verilen sıvılar damar içerisinde kana karıştığından dolayı etkisini zamanla kaybeder fakat köpük tedavisi ile verilen ilaç o bölgede kalarak etkinliğini devam ettirmektedir. Köpük tedavisinin klasik ameliyata göre bir diğer avantajı ise operasyon sonrası hastanın aynı gün normal yaşantısına devam ediyor olmasıdır. Ameliyatsız varis tedavisi yönteminde lokal anestezi uygulanırken, klasik operasyonlar da ise genel anestezi uygulanır. Klasik yöntem tercih edilen hastaların 1-2 gün hastanede kalmaları daha uygundur.

Varis tedavisi için en uygun zaman seçilmelidir. En uygun zaman genelde havaların serin olduğu sonbahar ve kış dönemidir. Çünkü yazın çorap ve bandaj kullanımı aşırı zordur. Sıcak havalarda bacaklarda meydana gelen ağrı, şişme, yanma ve kaşıntı gibi durumlar hastalarda ciddi bir şikayete neden olmaktadır. Günümüzde lazer ve köpük tedavisi gelişen teknoloji ile birlikte artık daha kolay tedavi edilebilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için http://cuneytkoksoy.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3857 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim