• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Yalova'daki GETAT Kliniğinde uygulanan tedavi yöntemleri tanıtıldı

Yalova'daki GETAT Kliniğinde uygulanan tedavi yöntemleri tanıtıldı
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Kliniğinde son dönemlerde ilgi gören geleneksel tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verildi.

Kentte 498 deprem izolatörü üzerinde kurulan 400 yatak kapasiteli hastanenin bünyesinde 12 Ocak'ta hasta kabulüne başlayan GETAT Kliniğinde başta kupa terapisi (hacamat) olmak üzere sülük, ozon, hipnoterapi, apiterapi, akupunktur gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleri kullanılıyor.

Uzm. Dr. Zeynep Ergenç, tanıtım programında, Sağlık Bakanlığının 2014 yılında uygulamayı hayata geçirdiğini ve yaklaşık 9 ay önce de hastanede tedavilere başladıklarını söyledi.

Şu ana kadar yaklaşık 5 bin hastanın kendilerine başvurarak hizmet aldığını anlatan Ergenç, "Biz hastanın öyküsünü alıyoruz, muayenesini yapıyoruz. Tanı konulmuş hastalıkları varsa bunları göz önünde bulunduruyoruz ve beraber bir tedavi yöntemini seçiyoruz. Zaten GETAT uygulamaları kendi başına bir tedavi yöntemi değildir. Modern tıpta uyguladığımız tedavileri onu tamamlayıcı ve destekleyici anlamda kullandığımız tedavilerdir." diye konuştu.

Kas ağrıları, kronik yorgunluk, alerji, diyabet hastaları, diyabetik ayak, bağışıklık sistemi güçlendirme gibi şikayetleriyle gelen hastaların bulunduğunu dile getiren Ergenç, bunun dışında bazı tedavileri gördükten sonra istediği sonuca ulaşamayanların da kendilerine başvurduğunu ifade etti.

Uzm. Dr. Murat Çokay da akupunktur tedavisiyle yaklaşık 5 yıl sigara kullanmayan ancak tekrar başlayan hastaya uyguladıkları tedaviye ilişkin bilgiler aktardı.

Ozon tedavisi gören 64 yaşındaki Burhan Akdemir ise herhangi bir hastalığı bulunmamasına karşın daha sağlıklı olabilmek için kliniğe geldiğini söyledi.

Hacamatın ardından doktorunun tavsiyesiyle ozon tedavisine başladığı bilgisini veren Akdemir, "Grip olmamak, hastalanmamak, daha sağlıklı yaşamak için geliyorum. Öğrendiğim kadarıyla ozon o konuda epey etkili. Bu sene kışı daha sağlıklı atlatalım diye ozon yaptırmaya karar verdim." dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim