• BIST 10400.48
  • Altın 2408.439
  • Dolar 32.2295
  • Euro 34.9474
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 31 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 31 °C

Sedye İle Geldikleri Hastaneden Yaklaşık 1 Yıl Sonra Yürüyerek Çıktılar

Sedye İle Geldikleri Hastaneden Yaklaşık 1 Yıl Sonra Yürüyerek Çıktılar
Depremde bulundukları bina yıkılan ve enkaz altından saatler sonra kurtarılan anne ve kız, ANKA'da gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla tekrar yürüyebilmenin...

Depremde bulundukları bina yıkılan ve enkaz altından saatler sonra kurtarılan anne ve kız, ANKA'da gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla tekrar yürüyebilmenin sevincini yaşadı.

Gaziantep'te yaşayan 36 yaşındaki Ayşe Ersoy ve 10 yaşındaki kızı Zehra Ersoy depreme Ebrar Sitesi'nde yakalandı. Depremin olduğu gün annesini ziyarete giden ve şiddetli sarsıntı ile birlikte bulundukları bina yıkılan anne ve kız depremin ardından saatler sonra enkaz altından kurtarıldı. Annesi, babası, kardeşi enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Ayşe Ersoy, kızı için yaşama tutundu. 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan ve ayaklarında ciddi sıkıntı bulunan anne ve kız, Anka Hastanesi'ne sevk edildi.

Sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıktılar

Anka Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Işık tarafından gerçekleştirilen farklı operasyonlarla Ayşe ve Zehra Ersoy ayaklarını kaybetmekten kurtuldu. Gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla sedye ile geldikleri hastaneden yaklaşık 1 yıl sonra yürüyerek çıkmanın sevincini yaşayan anne ve kız gözyaşlarına hakim olamadı.

"Yürüyebileceğimizi düşünemiyorduk"

Ayşe Ersoy, "Yaşadıklarımızı unutmamız mümkün değil. Annem, babam, kardeşlerim olmak üzere ailemden 9 kişiyi kaybettim. 23 akrabam da depremde hayatını kaybetti. Yaşadığım acıyı tarif etmem mümkün değil. Ancak kızım için hayata yeniden tutunmam gerekti. Ayaklarımızı hissetmiyorduk. Artık yürüyebileceğimizi düşünemiyorduk. Ancak Doç. Dr. Işık'ın gerçekleştirdiği operasyon sonrası yürüyebiliyoruz. Mutluluğumuzu tarif edebilecek bir kelime yok" dedi.

"Hastalarımızın gözlerindeki ışıltı her şeye değer"

Doç. Dr. Işık, "Ülkemizi sarsan deprem felaketinin üzerinden uzun zaman geçse de geç dönem etkilerini silmeye yönelik çalışmalarımız hala devam etmektedir. Küçük Zehra da depremde annesi ile birlikte enkaz altında uzun süre kalma sonucunda ağır yaralanmıştı. Erken dönemde onu yapılan müdahaleler sonrasında yeniden hayata bağlanmıştı. Ancak Zehra bacaktaki bir siniri ezildiği için ayağını hareket ettiremiyor, yürüyemiyordu. Kliniğimizde yaptığımız muayene ve tetkikler sonrasında hastamızın ayağını yeniden kullanabilmesi için planlar yapıldı. Ameliyatla ayağın başka bölgesinden alınan tendon diğer tarafa transfer edildi. Böylece yapamadığı hareketler için yeni bir kas grubu devreye sokulmuş oldu. Bir aylık alçı içinde iyileşme süreci sonrasında yavaş yavaş yürüme egzersizlerine başlandı. Bugün gelinen noktada kendi başına rahatça yürümesi ve gözlerindeki mutlu ışıltı görülmeye değerdi. Bu süreçte annesinin de ayak bileğinde yapılan ameliyat sonrası artık o da rahat yürümeye başladı. Bizler depremin geç etkilerine karşı verdiğimiz mücadelenin meyvelerini görünce çok mutlu olduk. ANKA hastanesi olarak anne ve kızına sağlık dolu ve özgürce hareket edebilecekleri bir ömür diliyoruz" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim