• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Uyku Apnesi Olan Sürücülere Tedavi Önerisi

Uyku Apnesi Olan Sürücülere Tedavi Önerisi
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, uyku apnesi olan sürücülerin tedavi edilmesi...

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, uyku apnesi olan sürücülerin tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, hayatın 3'te biri uykuda geçmekte olduğunu ve bazen uykuda nefes sıkıntısı olabileceğini belirterek, "Biz, uyku apne sendromunda hastada uykuda solunum yetmezliği olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Bunun için çok kanallı uyku testimizden faydalanıyoruz. Bu test ile kişinin uyku evrelerini ve hangi uyku evresinde solunum yetmezliği olduğunu tespit edip tedaviyi planlıyoruz" dedi. "Uykuda yaşanan solunum yetmezlikleri günlük hayatımızı etkileyebilmektedir" diyen Dr. Bodur, "Bu tarz vakalar gündüz vakti uyanık kalmakta sıkıntı yaşamaktadır. Bilhassa trafikte sorunlar yaşanmaktadır. Uyku apnesi hastalarının kalp yetmezliği, şeker hastalığı gibi kronik hastalıklarının kontrolü daha zor olmaktadır. Bu yüzden uyku apnesi tanısı ve tedavisi etkin bir şekilde yapılması gerekmektedir. Son yapılan düzenlemelerle birlikte vücut kitle endeksinin 33'ün üzerinde olması sürücü belgesi alımında uyku testini zorunlu kılmaktadır. Bu tarz kişilerde eğer uyku apne sendromu tespit edilirse sürücü belgelerinin devamı ve yenilenmesi için etkin bir şekilde tedavi olmaları gerekmektedir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim