• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Yemek bağımlılığı ispatlandı

Yemek bağımlılığı ispatlandı
Beyin taraması yoluyla yemek bağımlılığı tespit edildi. Beyaz ekmek ve patatesin bağımlılığı kontrol eden beynin bir bölümünü harekete geçirdiği saptandı.

Uzmanlar beyaz ekmek ve cips gibi işlenmiş karbonhidratlı yiyeceklerin beynin bir bölgesindeki faaliyetlerin artmasını tetiklediğini belirtti. Beyinde hareketlenen bu bölgelerin ödül ve istekle ilgili olan bölüm olduğu kaydedildi.

Boston Çocuk Hastanesi’ndeki Yeni Denge Obezite Önleme Merkezi’nden Dr. David Ludwig bu yiyeceklerin beyindeki arzu merkezlerini tetiklediğini söyledi.

Ludwig “Ödül ve isteğin ötesinde, beynin bu bölgesi ayrıca madde bağımlılığı ile de ilişkili. Belirli yiyeceklerin bu bağımlılığı artırıp artırmadığı soruları var” dedi. Dr. Ludwig bu bulguların yüksek glisemik endeksli karbonhidratların sınırlanmasının obez insanların isteklerini düşüreceğini ve aşırı yeme alışkanlıklarının kontrol edilmesine yardımcı olabileceğini söyledi.

150 kere değiştiriyorlar

2 bin kadınla yapılan araştırmaya göre bir kadın ayda 5 kez kuaföre gidiyor. Yılda en az bir kere saç rengini değiştiriyor
Kadınlarınhayatıboyunca150 saç stilideğiştirdiğibelirlendi.Uzmanlar 15- 65 yaş arası tipik bir kadının yılda iki kez stil değiştirdiğini ve en az bir kere rengini farklı yaptığını kaydetti. Stil değişikliğindeki asıl amaç ise mevcut görünüşünden sıkılma veya ünlüler gibi görünme isteği olduğu ifade edildi.

Boşanma, anne olma gibi büyük değişikliklerden sonrada saç stili değişiyor. Kadınlar ömürleri boyunca saçlarını değişik şekilde kestirmekle birlikte 100 değişik renkte boyatmak için salonlara gidiyor. Kadınların yılda en az bir kere yani toplamda 50 kere saçının rengini değiştirdiği belirtildi.

Saç kesme nedenleri arasında ilk sırayı sıkılma, ikinci ünlüleri taklit, üçüncü yaşamındaki değişiklik, dördüncü ilişkinin bitmesi beşinci ise dikkat çekmek olarak saptandı.

STRES VE ANKSİYETE RAPOR ALDIRIYOR

Doktor raporlarına göre en yaygın hastalık izinleri stres ve anksiyeteden kaynaklanıyor. En çok izni ise erkekler alıyor
İngiltere’de kayıtları inceleyen uzmanlar işyerlerinde doktora başvuranların üçte birinden fazlasının stres ve anksiyeteden şikayet ettiklerini saptı.

On binlerce notu incelenmesi sonucu ortaya çıkan araştırmaya göre hastalıkların yüzde 35’i stres, anksiyete ve depresyon ile ilişkili. Bir doktor muayenehanesindeki raporlara göre işe gitmeyen çalışanların yarıdan fazlası hafiften şiddetliye kadar ruhsal sağlık bozuklukları içeriyor. İngiltere’de hastalıklar nedeniyle yıllık 15milyar sterlin (44milyar TL) dolayında kayıp yaşandığı belirtiliyor.

Binlerce rapor incelendi

Ekim2011 ile Ocak 2013 arasında tutulan 28 bin 700 hastalık notu incelendi. Araştırmanın sözcüsü Daniel Barnes ruhsal sağlık bozukluklarının bir bacak kırılmasından daha kompleks olduğuna dikkat çekti. Araştırmada erkeklerin kadınlara göre hastalık nedeniyle daha fazla işten uzak kaldığı belirtildi.

SERDA KIVLCIM - BUGÜN GAZETESİ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2896 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim