• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Yenilenen Yüzüyle Hizmet Vermeye Başladı

Yenilenen Yüzüyle Hizmet Vermeye Başladı
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yer alan çocuk sağlığı ve hastalıkları servisi, tadilatı başarıyla tamamlanarak yenilenen yüzüyle...

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yer alan çocuk sağlığı ve hastalıkları servisi, tadilatı başarıyla tamamlanarak yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Kocabay, tadilatı tamamlanan Çocuk Servisinde; 6 adet tek yataklı, 4 adet iki yataklı, 12 adet tuvaletli odaların bulunduğunu belirterek, Çocuk Cerrahisi Kliniği'nin de servis içerisinde hizmet edeceğini sözlerine ekledi. Serviste 4 yataklı yoğun bakım ünitesinin de yer aldığını söyleyen Kenan Kocabay, yenilenen servisin çocuk hastalara daha iyi imkanlarla hizmet vereceğinin altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir yaptığı konuşmada, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık hizmetleri noktasında iyiye doğru gittiklerine vurgu yaptı. Bakım ve onarımı sona eren Çocuk Servisi'nin hayırlı olmasını temenni eden Rektör Sözbir, yeni hizmet binasının da onayını aldıklarını ifade etti. Yeni binada; cerrahi birimler, yoğun bakım ve acil tıp gibi hizmet alanlarının olacağını söyleyen Prof. Dr. Nedim Sözbir, Çocuk Servisi'nin tadilatında emek verenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Her odasında kendine ait banyo ve tuvaletleri bulunan Çocuk Servisi'nde odalar 1 ya da 2 kişilik olacak şekilde dizayn edildi. Çocuk onkoloji hastaları için 4 yatak kapasiteli günübirlik tedavi ünitesi de hizmete açıldı. Servis koridorlarındaki resimlerin çizimleri, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirildi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında her geçen gün büyümeye devam eden Düzce Üniversitesi Hastanesi; Genel Pediatri, Yenidoğan, Çocuk Romatoloji, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Nöroloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji, Çocuk Acil alanlarında hizmet vermeyi sürdürüyor. Yakın zamanda diğer çocuk yan dallarının da Düzce'ye kazandırılması çalışmaları hızla devam ediyor.

Yenilenen Çocuk Servisi'ni ziyaret eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve beraberindeki heyet günün anısına pasta kesti. Daha sonra tadilatı yapılarak yenilenen ve 9 yatak kapasitesi ile hastalara hizmet sunacak olan Dahiliye Yoğun Bakım Servisi'nin ziyaret edilmesiyle program sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim