• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 14 °C

Yüz Bölgesine Yapılan Estetik Operasyonlar İçin Mevsimin Önemi

Yüz Bölgesine Yapılan Estetik Operasyonlar İçin Mevsimin Önemi
Dış görünüş için şüphesiz ki yüz bölgesi en önemli alandır. Bu yüzden bu bölgede yapılan estetik operasyonlar çok daha büyük bir öneme sahiptir.

Dış görünüş için şüphesiz ki yüz bölgesi en önemli alandır. Bu yüzden bu bölgede yapılan estetik operasyonlar çok daha büyük bir öneme sahiptir. Burun estetiği, yüz germe ve boyun germe ameliyatları yaz aylarında çok komplike olabilir. Özellikle burun estetiği sonrasında yüzde şişmeler ve morarmalar görülür.

Estetik operasyon için en uygun mevsim konusu yüz bölgesinde yapılan estetik operasyonlar için çok önemlidir. Yaz aylarında, sıcak havanın etkisiyle operasyon sonrası oluşan şişmeler ve morarmalar artar. Hastanın ağrısı daha fazla artar ve iyileşme süresi uzar. Hava sıcaklığı ile birlikte kanama ve enfeksiyon riski de aynı oranda artış gösterir. Bu nedenle yüz estetiği için yaz aylarını tercih etmemek gerekir.

Yüz bölgesinin güzelliği için illa ki ameliyat masasına yatmak gerekmez. Acısız bir işlem ve doğal bir sonuç elde etmek için ameliyatsız estetik uygulamaları tercih edilebilir.

Burun Estetiği Ameliyatında Mevsim Etkisi

Burun estetiği operasyon sonrasında başarılı bir sonuç ortaya çıkması doktora dağlı olduğu kadar hastaya da bağlıdır. Operasyon sonrası mutlaka doktorun tavsiye ettiği bakım ve önerileri  yerine getirmek gerekir. Bu ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken ilk husus burun bölgesini güneşten korumaktır. Burun damarlarını, güneş ışını olumsuz etkiler ve kanama riskini artırır. Estetik operasyon için en uygun mevsim burun ameliyatı için çok önemlidir. Bu yüzden burun ameliyatı için en ideal mevsim ilkbahardır. Fakat alerji rahatsızlığı olan kişiler bu ameliyat için sonbahar dönemlerini tercih etmelidir.

Burun bölgesinde bazı ufak problemleri olan kişiler ameliyatsız burun estetiğini uygulanır. Dolgu yöntemi ile düzeltilen burun, estetikli burun ile aynı sonucu verir. İyileşme süresi ve acısız bir işlem olduğu için ameliyat gerektirmeyen burunlarda, burun dolgu tercih edilmelidir.

www.milanoklinik.com

Estetik Operasyonlar İçin En Çok Tercih Edilen Ay Hangisidir?

Cerrahi operasyonları mevsimlere göre planlamak gayet mantıklı bir karardır. Ameliyattan en iyi sonucu elde etmek, iyileşme süresinin hızlı ve en kolay şekilde geçmesini sağlamak adına estetik operasyon için en uygun mevsim ve sürecinin planlanması çok önemlidir. Estetik yaptırmak isteyen kişiler genellikle aralık ayını tercih etmektedir. Bunun nedeni iyileşme sürecinde ameliyat sonrası oluşan yara izlerini gizleyebilmektir. Aynı zamanda bu süreçte güneş ışınlarına daha az maruz kalındığı için tam iyileşme sağlanabilir ve ameliyat sonrası kusursuza yakın bir sonuç elde edilebilir.

Teknolojinin gelişmesi ve estetik alanında sürekli yeniliklerin ortaya çıkmasından dolayı her mevsim estetik yaptırmak mümkündür. Fakat iyileşme süreci bazı mevsimlerde çok daha uzun ve sıkıntılı bir hal alabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2127 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim