• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

10 soruda 'Metabolic Balance' rehberi

10 soruda 'Metabolic Balance' rehberi
Son günlerde kilo vermek isteyenler arasında 'Metabolic Balance' adı sıkça telaffuz ediliyor. İşte yemeiçme alışkanlıklarını düzenleyerek, sağlık kazandıran 'Metabolic Balance'la ilgili merak edilenler...

Bir diyet programından çok, kilo düzenleyici bir metabolizma programı olan 'Metabolic Balance', herkesin dilinde... Almanya'da yaygın olan, geçtiğimiz yıldan itibaren de Türkiye'de uygulanmaya başlanan programı, sistemin yaratıcısı Dr. Wolf Eckhart Funfuck, 10 maddede anlattı...

'METABOLIC BALANCE' NEDİR?
'Metabolic Balance', kilo düzenleyici bir metabolizma programı... Bu program, kişiye özel bir beslenme sistemi oluşturulmasını sağlıyor. Kişiye özel beslenme programı, güncel laboratuvar tahlilleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesinden sonra oluşturuluyor.

AMAÇ KİLO VERMEK Mİ?
Bu bir diyet değil, metabolizma dengeleme programı... Kilo almak isteyenler de, kilo vermek isteyenler de uygulayabiliyor. Gelişmekte olan ülkelerde yetişkin insanların yüzde 65'inde kilo ve sağlık problemlerine yol açıyor.

BU DENGE NASIL SAĞLANIYOR?
Kişiye özel hazırlanan beslenme planı sayesinde vücut ihtiyaç duyduğu tüm sağlıklı besinleri alıyor. Bu şekilde metabolizma sağlıklı çalışıyor ve doğal bir insülin salgılaması teşvik ediliyor. Kişi, besinlerini yeni ve basit kurallara göre hazırladığı için kilosu kontrol altında oluyor.

SİSTEM, NASIL İŞLİYOR?
Bütün vücudumuzun dengesi, hormonlar tarafından sağlanıyor. Bu hormonlar, vücut tarafından üretilebiliyorsa sorun yok. Ama kilo sorunu olanlarda hormonal üretim yeterli seviyede olmuyor. Vücuda gerekli besinleri verdiğiniz zaman kendi hormonlarını üretmeye başlıyor. Vücut hangi yapı taşına ihtiyaç duyarsa, onu çeşitli sinyallerle iletiyor. Sistem, kişinin bu sinyalleri ve vücudunu anlamasına olanak sağlıyor.

PROGRAM NE KADAR SÜRÜYOR?
Hazırlık dönemi olan birinci aşama, iki gün sürüyor. İkinci aşama sıkı dönem olarak tanımlanıyor ve en az 14 gün sürüyor. Kişi her istediğini yiyemiyor. Rahat dönem olan üçüncü aşamada, beslenme programına ek yiyecekler ilave ediliyor. Dördüncü aşama ise hayat boyu koruma olarak tanımlanıyor.

NASIL UYGULANIYOR?
Hazırlık döneminde tahliller yapılıyor, beslenme programı çıkartılıyor. Sıkı dönemde, programa birebir uyulduğunda değişiklik gözlenebiliyor. Rahat dönemde, daha önce izin verilmeyen besinler yenebiliyor. Koruma döneminde ise beslenme ve hareketlerdeki değişimler ön plana çıkıyor.

GÜNDE NE KADAR YEMELİ?
Vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için makul bir dinlenme zamanına ihtiyaç var. Bu nedenle beş saatlik mola süresine sadık kalmak büyük önem taşıyor. Günde az az ve sık sık değil, üç öğün yenilmesini tavsiye ediyoruz.

HASTALIKLARI İYİLEŞTİRİR Mİ?
Böyle bir iddiası yok! Ama bu program, fazla kilolu ya da zayıf olanlara, 'metabolik sendrom' denilen tansiyon, diyabet 2 ve hormon sorunları olanlara iyi geliyor. Cildin sağlıklı olmasında ve uyku düzeninin sağlanmasında da etkili...

PROGRAM KİMLERE UYGULANMAZ?
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve böbrek rahatsızlığı olanlara bu sistemi önermiyoruz.

SPOR ÖNERİLİYOR MU?
Spor yaparken daha ziyade karbonhidrat yakılır. Bizim amacımız ilk etapta yağ yakmak olduğu için ağır sporları programın üçüncü aşamasından sonra öneriyoruz. Kişi, yürüyüşü programın her aşamasında yapabiliyor. Vücut, yağı en çok uykudayken yaktığı için en az sekiz saat uyunmasını istiyoruz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim