• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

2017 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporu

2017 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporu
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından 2017 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporu yayımlandı.

GİRİŞ

Ülkemizde sunulan sağlık hizmetlerinin kaliteli, etkili, verimli ve hakkaniyete uygun bir şekilde sağlanması amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Programında "Nitelikli ve Etkili Sağlık Hizmetleri için Kalite ve Akreditasyon" hedefi ortaya konmuştur. Bu kapsamdaki çalışmalar, Bakanlığımız tarafından kurumsal ve sistematik bir şekilde 2005 yılında hayata geçirilmiştir. O günden bugüne gelindiğinde görülüyor ki, sağlıkta kalite standartları, kalite değerlendirmeleri, kalite göstergeleri, merkez ve taşra yapılanmasını içeren Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi başarılı bir şekilde kurumsallaşmıştır. Bu yapı içinde yer alan ve sağlıkta kalite standartları esas alınarak yürütülen SKS değerlendirmeleri hem etkili bir eğitim metodu olarak karşımıza çıkmakta, hem de ölçülebilir somut sonuçlarla sağlık kuruluşlarının gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Kalite değerlendirmeleri, bilgi ve tecrübe paylaşımının yanında, iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını da sağlamakta, böylece ulusal kalite sisteminin temel dinamiklerinden biri olarak ön plana çıkarmaktadır.

2017 yılı sağlıkta kalite değerlendirmeleri SKS Hastane seti esas alınarak tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinde başarıyla gerçekleştirilmiş ve ülkemiz sağlık sistemi için yukarıda belirttiğim faydaları sağlamıştır. Bu raporda, değerlendirme sürecine ait veriler ve değerlendirmeler sonucunda elde edilen bilgileri kamuoyunun bilgisi ve kullanımına sunmaktayız. Sağlıkta kalite değerlendirmelerini önümüzdeki yıllarda, diğer sağlık hizmeti alanlarını da kapsayacak şekilde ve daha geniş bir kapsamda gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.

2017 yılı sağlıkta kalite değerlendirmelerinin yürütülmesinde ve tamamlanmasında büyük katkıları olan çalışma arkadaşlarıma, sağlıkta kalite değerlendiricilerine, il kalite koordinatörlüklerine, değerlendirme kapsamında olan tüm sağlık kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarına, gösterdikleri üstün gayret ve özveriden dolayı teşekkür ederim.

Prof. Dr. Ahmet TEKİN
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü

2017 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporu için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim