• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Ameliyatta ölen annesi için, doktor ve hastaneye dava açtı

Ameliyatta ölen annesi için, doktor ve hastaneye dava açtı
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan 13 çocuk annesi Hicri Kotboğa, bir ay önce bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle gittiği ilçedeki özel hastaneye, diyabet, yüksek tansiyon hastalığı tespit edilince daha donanımlı bir hastaneye gitmesi önerildi.


Mardin'de başka bir özel hastaneye götürülen Hicri Kotboğa'ya burada yapılan muayene ve tetkiklerde, tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarında tıkanık olduğu ortaya çıktı. Hicri Kotboğa, iddiaya göre ameliyatının riskli olduğu rapor verilmesine rağmen ameliyat edildiği sırada hayatını kaybettiği belirtildi. Annesinin ölümü üzerine Hamdullah Kotboğa, hastane ve ameliyatı yapan Yrd. Doç. Dr. E.T. ile Dr. E.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Beşik Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 13 çocuk annesi Hicri Kotboğa (64), bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 1 ay önce Kızıltepe'deki özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra, şeker ve yüksek tansiyon tanısı konuldu ve daha donanımlı bir hastaneye gitmesi tavsiye edilerek tabucu edildi. Bunun üzerine Mardin'de daha donanımlı olan birastaneye götürdükleri Hicri Kotboğa, burada yapılan muayene ve tetkiklerde, tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarının tıkanık olduğu ortaya tespit edildi. Kalp doktorunun iddaaya göre ameliyat riski raporuna rağmen Yard. Doc. Dr. E.T. tarafından ameliyata alınan Hicri Kotboğa, 4 saat süren ameliyat sırasında hayattını kaybetti.

Annesinin ihmal sonucu öldüğünü savunan oğlu Hamdullah Kotboğa da, hastane ve ameliyatı gerçekleştiren E.T. hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Batman'ın Sason İlçesi'ndeki bir kamu kurumunda çalışan Hamdullah Kotboğa, ameliyat edilmesi riskli rapor verilmesine rağmen annesinin ameliyata alındığını, ameliyat sırasında annesinin fenalaşması üzerine ameliyatı yapan doktorun hastaneden kaçtığını iddaa ederek, "21 Temmuz 2017 tarihinde annem Hicri Kotboğa'yı bel fıtığı hastalığı nedeniyle Kızıltepe'deki hastaneye götürdük. Ancak oradaki doktorlar annenizde şeker, guatr, böbrek yetmezliği, tansiyon ve bel fıtığı hastalıkları olduğunu ve ameliyat edemeyeceklerini belirterek, başka bir hastaneye götürmemizi istedi. Üç gün sonra bu sefer annemi Mardin'de daha donanımlı bir hastaneye götürdük. Burada Beyin Cerrahi Uzmanı Yrd.Doç.Dr.E.T.'ye götürdük. Burada doktorların ameliyat öncesi yaptırdığı tahliller sonucu annemde tansiyon, şeker, guatr, bel fıtığı, böbrek yetmezliği ve 3 kalp damarının tıkanık olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine kalp doktoru Emrah Küçük'ün düzenlediği raporda 3 damarın tıkanık ve ameliyatın yüksek riskli olduğu, hastanın ameliyata alınması halinde kalp krizi geçireceği belirtilen rapor, Beyin Cerrahi Yrd.Doç.Dr. E.T.'ye iletilmişti. Ancak beyin buna rağmen Dr. E.T., bize hiçbir riski olmadığını, ameliyatın 1 saat süreceğini söyledi. Sonra 4 saat süren ameliyatta annem fenalık geçirince Dr. E.T., hastaneyi terkedip kaçtığını öğrendik. Hastane müdürü gidip zorla doktoru getirdi. Doktorun ilk ifadesinde kalp doktorunun düzenlediği raporu görmediğini bize söyledi. Annem Hicri Kotboğa, ameliyat sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yrd.Doç.Dr. E.T. ise o gün bir kez daha hastaneden çıkıp kaçtı. 3 bin lira para için annemi katleden hastanede çalışan Dr. E.T., ona rapor hazırlayan kalp doktoru E.K. ve hastane yönetimi hakkında avukat aracılığıyla Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bizim canımızı yakan bu adam başkasının canını yakmasın" dedi.

13 kardeş olduklarını belirten Hamdullah Katboğa, annesinin 64 yaşında olmasına rağmen, yürüyerek hastaneye gittiğini söyledi. Raporu hazırlayan ve ameliyatı yapan doktorların çelişkili bilgi verdiklerini anlatan Hamdullah Katboğa, "Sabah biz annemin başında bekledik. Sabah saat 06.00?da doktor beni aradı ve annemin kalbinin durduğunu söyledi. Dr. E.T., Mardin'deki bir gazeteye verdiği açıklamada, annemin sabah saatlerinde öldüğünü söylemiş. Oysa ölüm raporunda ise ölüm saati 22.50 olarak yazılıyor. Biz annemin ölümüyle ilgilihastane yönetimi doktorlar E.T. ve E.K. hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'nda suç duyurusunda bulunduk. Bütün bölge halkına sesleniyorum, Mardin'deki özel hastaneye gitmeden önce defalarca düşünsünler. Bütün olanlar ortada, 13 kardeşiz annem daha 64 yaşındaydı, dimdik daha ayaktaydı. Yürüyerek gitti hastaneye, oradan cenazesini aldık. Çok üzüntülüyüz. Bizim başımıza geldi, başkalarının başına gelmesin diye bu işin peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bunlar annemizi geri getirmez ama annemizi katleden, resmen öldüren bu doktorlar başkasının canını yakmasın diye ben bu işin peşini bırakmayacağım diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim