• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Antalya'da "Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor Sempozyumu"

Antalya'da "Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor Sempozyumu"
Antalya'da, aktif ve sağlıklı yaşlanma konusunun ele alındığı "Ulusal Yaşlılıkta Egzersiz ve Spor Sempozyumu" düzenlendi.

Üretken Bilge Yaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Cengiz Çöpelli: "Sempozyumda, yaşlıların toplumda hak ettikleri yeri ve değeri alması, hayat kalitelerinin artırılması, daha konforlu yaşayabilmeleri için çareler arayacağız"

Akdeniz Üniversitesi, Üretken Bilge Yaşlılar Derneği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlıklı ve Aktif Yaşlanma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlenen sempozyumda, aktif ve sağlıklı yaşlanmanın püf noktaları konuşuldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda organize edilen sempozyumun açılışında, sağlıklı bir yaşam için hayat boyu yaşa uygun egzersiz ve spor yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Sempozyum boyunca bu konu üzerinde geniş durulacağını aktaran Toker, "Sempozyum sonunda önemli bilimsel yayınlar çıkacağına inanıyorum. Öğrenci arkadaşlarıma özellikle bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Spor Bilimleri Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop ise sporla ilgili çalışmalara 2000'li yıllarda başladıklarını ve bu alanda çok sayıda akademisyen yetiştiğini bildirdi.

Üretken Bilge Yaşlılar Derneği Başkanı Mustafa Cengiz Çöpelli, yaşlanan toplumun sağlık, bakım, korunma ve barınma harcamalarının asgariye indirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Devletin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarıyla üniversitelerin sağlıklı yaşlanmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Çöpelli, "Yaşlı insanların yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi için çözümler aranmakta, tedbirler alınmakta. Sempozyumda, yaşlıların toplumda hak ettikleri yeri ve değeri alması, hayat kalitelerinin artırılması, daha konforlu yaşayabilmeleri için çareler arayacağız." diye konuştu.

Üç gün sürecek sempozyumda, son bilimsel ve teknolojik gelişmeler değerlendirilerek, "hareket ve antrenman", "sporda sağlık", "sporda psikososyal", "antrenman ve egzersizde yeni yaklaşımlar" başlıklarında oturumlar gerçekleştirilecek.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim