• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

"Benim için sahur; peynir, zeytin, yumurta"

"Benim için sahur; peynir, zeytin, yumurta"
Bakan Müezzinoğlu: "Benim iftarda da sahurda da asla vazgeçemediğim gıda peynirdir. Benim için sahur, peynir, zeytin, yumurtadır. Bir tarafta yemek bir tarafta peynir olsa ve ben tercih yapmak zorunda kalsam peynir kısımına takılırım"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, artan sıcaklarla birlikte ramazan ayını sağlıklı tamamlayabilmek için ağır yemeklerden kaçınırken, hem iftar hem sahurda kendisi için vazgeçilmez olan yiyeceğin peynir, yumurta ve zeytin olduğunu belirtiyor.

Bahçeşehir'deki evinin kapısını AA muhabirine açan ve ramazan ayında kendisinin iftar ve sahur menüsü hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, ramazan ayında tüm insanların gönül dünyasına huzur, aile yaşamına bereket getirmesini, milletin geleceğe daha güvenli bakmasına vesile olmasını temenni ederek orucunu tuttuğunu ifade etti. Müezzinoğlu, en büyük dileğinin ramazanın son günlerine yaklaşırken, artık İslam alemine ve dünyaya barış ve adalet gelmesini dilediğini vurguladı.

Ramazanın dini özelliklerinin dışında sağlık açısından da faydalarının olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, "Peygamber Efendimiz, 'oruç tutunuz sıhhat bulursunuz' hadiseleri vardır" dedi. Oruç sayesinde yılın bir ayında gelişigüzel yüklenilen sindirim sistemine bu süre içinde bir düzen geldiğini ve bu sayede sindirim siteminin dinlenebildiğini anlatan Müezzinoğlu, sıcakların artmasıyla birlikte kendisinin de sıcağa ve su kaybına özellikle dikkat ettiğini dile getirdi.

Uzun oruç süresince tokluğun sağlanabilmesi için sahurda yenilen yiyeceklerin doğru seçilmesi gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, kendisinin de sahurda olabildiğince yumurta, peynir, zeytin gibi proteinden zengin, tok tutma özelliği bulunan gıdaları tercih ettiğini söyledi. Müezzinoğlu, "Diğer taraftan ise çorba ve sulu gıdalar iyi alındığında, oruç olunan süre çok daha kolay geçiyor" diye konuştu.

Saat 11.00-18.00 arasında güneşte kalınmamasına da özen gösterdiğinin altını çizen Müezzinoğlu, bu şekilde yapıldığında olağanüstü bir sağlık sorunu olmadan uzun ramazan günlerinin geçtiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, sağlıklı bir iftar menüsünün de önemine dikkat çekerek, sağlıksız beslenmenin en çok iftar sofralarında olduğunu belirterek, aç kalınan uzun bir sürenin ardından iftarda çok ve ağır yemekleri tüketmeyi tercih etmediğini; herkesin böyle davranması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, kendisinin de ezan okunduktan sonra birden mideye yüklenmediğini, daha ziyade kahvaltılıklarla giriş yaptığını anlattı. Biraz dinlendikten sonra ağır ve yağlı olmayan bir yemek yediğini ifade eden Müezzinoğlu, "Orta halli bir öğün yemeği yenilmelidir" dedi. Müezzinoğlu, etli ve yağlı yemekleri tüketirken porsiyonun yarısı kadar yediğinin ve pilav, makarna, börekten uzak durduğunun altını çizdi.

-"Benim asla vazgeçemediğim gıda peynirdir"

Bakan Müezzinoğlu'nun eşi Faize Müezzinoğlu da eşinin iftarında olmazsa olmaz olan gıdanın peynir olduğunu söyledi.

Faize Müezzinoğlu, Bakan Müezzinoğlu'nun beyaz peyniri çok sevdiğini belirterek, "Biz, hem iftarda hem sahurda beyaz peyniri çok tüketiyoruz. Bizim, olmazsa olmazımız peynir, yumurta ve zeytindir" dedi.

"Benim iftarda da sahurda da asla vazgeçemediğim gıda peynirdir. Benim için sahur, peynir, zeytin, yumurtadır " diyen Bakan Müezzinoğlu da "Bir tarafta yemek bir tarafta peynir olsa ve ben tercih yapmak zorunda kalsam peynir kısımına takılırım" diye konuştu.

Faize Müezzinoğlu, evlerinde her zaman tencere yemekleri tüketildiğini anlatarak, Bakan Müezzinoğlu'nun sağlık beslenme konusunda çevresindekilere karşı müdahaleci bir davranış içinde olmadığını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu da "Yemeklerde aşırıya kaçmama konusunda genellikle ilkeleri konuşurum ama kimseye müdahale etmem. Olabildiğince kendim örnekleyerek, yanlış olanları genel cümle olarak söylerim. İlkesel kuralları algılamaları ve sağlıklı beslenme anlayışını kazanmaları için in-direkt de olsa imalarım olur" dedi.

Bu haber toplam 2848 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim