• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "koroner anjiyografi, kalıcı kalp pili" operasyonu

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "koroner anjiyografi, kalıcı kalp pili" operasyonu
Sağlık Bakanlığı ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) arasında afiliasyon anlaşması kapsamında "koroner anjiyografi, kalıcı kalp pili" operasyonlarına başlandığı bildirildi.

BŞEÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Tıp Fakültesi ile Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli uzman hekimlerin Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda ilk kez koroner anjiyografi, kalıcı kalp pili operasyonu gerçekleştirdiği, kalp rahatsızlıklarında başka kente gitmelerinden kaynaklı yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçildiği duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erhan Arıkan, hastaların il dışına gitme zorunluluklarının mevcut kardiyoloji hekimlerin özverili çalışmaları sayesinde birçok konuda azaldığını belirterek, "Hastanemizde daha önce yapılamayan ve donanım gerektiren özellikli işlemler artık kardiyoloji kliniğince başarıyla yapılmaya başlanmıştır. Öğretim üyesi sayısındaki artış ile de polikliniklere başvuran hastaların bekleme süresi ve randevu alma problemi büyük oranda azaltılmıştır." ifadesini kullandı.

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsa Ardahanlı da koroner yoğun bakım servisi ve anjiyografi ünitesi kurulmasıyla daha önce olmayan girişimsel kardiyak uygulamaların ilk kez yapılmaya başlandığını aktararak, şunları kaydetti:

"8 aylık sürede 1000'e yakın koroner anjiyografi uygulaması yapıldı. Bu hastaların yüzde 70’ine balon ve stent uygulaması ile tıkalı damarların açılması amaçlı girişimsel işlemler yapıldı. Bu sayede daha öncesinde başka illere kalp krizi nedenli sevk oranı yüzde 90 oranında azalmış bulunmaktadır. Kliniğimizde 2 doçent, 1 öğretim üyesi ve 3 uzman hekimimizle hizmet vermekteyiz."

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Çekici ise kardiyoloji kliniğinde 6 yoğun bakım odası yatağı, 22 kardiyoloji servis ve 2 hasta hazırlama odası ile anjiyo kateter laboratuvarının bulunduğu bilgisini verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim