• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Biyometrik Kimlik Doğrulama'da Danıştay kararı bekleniyor

Biyometrik Kimlik Doğrulama'da Danıştay kararı bekleniyor
SGK, Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ilişkin Anayasa Mahkemesinin, Anayasa'ya aykırılık bulunmadığı yönündeki kararının ardından Danıştayca verilecek nihai kararın beklendiğini bildirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca, Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ilişkin Anayasa Mahkemesinin Anayasa'ya aykırılık bulunmadığı yönündeki kararının ardından Danıştayca verilecek nihai kararın beklendiği, buna göre uygulamaya ilişkin kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, biyometrik kimlik doğrulama sisteminin 15 Eylül 2012'de yirmi ilde uygulamaya alındığı ve 1 Aralık 2013'ten itibaren de sözleşme yapılan tüm özel sağlık hizmeti sunucularını kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığı bildirildi.

Danıştay Onbeşinci Daire Başkanlığınca alınan "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin Yürütmesinin Durdurulması" kararı nedeniyle, 8 Kasım 2014'de kurumun internet sayfasından bir duyuru yapıldığı ifade edilen açıklamada, Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılmaksızın MEDULA sisteminden provizyon alınabilmesi için sistemde gerekli düzenlemenin yapıldığının duyurulduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yine Danıştay Onbeşinci Dairesince Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin uygulamasına yönelik olarak Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru sonrasında, Anayasa Mahkemesi tarafından '31.05.2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 67'nci maddesinin 3 üncü fıkrasına, 1.3.2012 tarihli ve 6283 sayılı Kanunun birinci maddesi ile eklenen '… biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulamasının yapılması ve/veya …' ibaresinin, Anayasa'ya aykırı olmadığına ve itirazın reddine karar verilmiştir.

Buna bağlı olarak kamuoyunda Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ilişkin oluşabilecek tereddütlerin giderilebilmesi amacıyla Kurumumuz web sayfasından 6 Nisan 2015'de yeni bir duyuru yapılarak, uygulamanın önceki duyuruda belirtilen şekilde, Biyometrik Kimlik doğrulama Sisteminin özel sağlık hizmet sunucuları için zorunlu olmaksızın devam etmekte olduğu, uygulamaya ilişkin değişikliklerin en kısa zamanda duyurulacağı bildirilmiştir.

Kurumumuzca, Danıştay Onbeşinci Dairesince Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin uygulamasına yönelik olarak verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararından sonra, Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara istinaden Danıştay Onbeşinci Dairesince verilecek olan uygulamaya ilişkin nihai karar beklenmekte olup, karar Kurumumuzca alındıktan sonra uygulama ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir."

 

Avuç içi okuma sistemi depolarda çürüyor

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hastanelerdeki ihmalleri ortadan kaldırmak amacıyla 2013 yılında uygulamaya koyduğu Biyometrik Kimlik Doğrulama (Avuç içi damar okuma) cihazları depolarda çürüyor.

SGK'dan avuç içinin geri döneceği sinyali geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, Biyometrik kimlik doğrulama sistemine ilişkin uygulamanın yeni bir açıklamaya kadar şimdilik devam ettiğini açıkladı.

SGK'dan biyometrik kimlik doğrulama hakkında duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce biyometrik kimlik doğrulama sistemi hakkında duyuru yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi avuç içi taramaya vize verdi!

Anayasa Mahkemesi, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulamasını zorunlu kılan yasa hükmünün iptali istemini oy çokluğuyla reddetti.

Biyometrik kimlik doğrulama olmadan provizyon alınabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan duyuru ile biyometrik kimlik doğrulama sistemi kullanılmaksızın MEDULA sisteminden provizyon alınabileceği belirtildi.

Biyometrik kimlik doğrulamaya yürütmeyi durdurma kararı verildi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)'in açtığı davada Danıştay 15. Dairesi Biyometrik kimlik doğrulamaya yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10007 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim