• BIST 10989.84
  • Altın 5769.769
  • Dolar 42.5204
  • Euro 49.5757
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 11 °C

BM yetkilisi, "UNRWA personelinin Gazze’de her gün cehennemi yaşamasına rağmen pes etmediğini" söyledi

BM yetkilisi, "UNRWA personelinin Gazze’de her gün cehennemi yaşamasına rağmen pes etmediğini" söyledi
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini: "Filistinli mültecilerin sorunlarına adil bir çözüm bulunana ve onlarca yıldır devam eden bu çatışma barışçıl ve diplomatik yollarla sona erene kadar çalışmalarımız sürecek"

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA çalışanlarının İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırım yaptığı Gazze Şeridi'nde "her gün cehennemi yaşamasına rağmen pes etmediğini" belirtti.

Lazzarini, "19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü" münasebetiyle ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaştığı mesajda, Gazze'deki UNRWA çalışanlarının İsrail'in saldırısı ve ablukasına rağmen görevlerini yapmaya devam ettiğini belirtti.

UNRWA çalışanlarının Gazze'de soykırımın başlangıcından bu yana "ağır bedeller ödediğine" dikkati çeken Lazzarini, "Yaklaşık 360 UNRWA görevlisi hayatını kaybetti, bazıları görevleri başında öldürüldü. Yüzlercesi yaralandı, yaklaşık 50 kişi alıkonuldu ya da gözaltına alındı. Bazıları ise serbest bırakılmadan işkenceye uğradı." dedi.

Lazzarini, "Çalışanlarımız (Gazze'de) her gün cehennemi yaşamasına rağmen pes etmedi." ifadelerini kullanırken, UNRWA'nın Gazze'de eğitim ve temel sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini aktardı.

UNRWA çalışanlarının Gazze'de "yok edilme tehdidiyle karşı karşıya" olduğunu vurgulayan Lazzarini, "Filistinli mültecilerin sorunlarına adil bir çözüm bulunana ve onlarca yıldır devam eden bu çatışma barışçıl ve diplomatik yollarla sona erene kadar çalışmalarımız sürecek." ifadelerine yer verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlediği saldırılarda en az 62 bin 4 Filistinli hayatını kaybetti, 156 bin 230 kişi yaralandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim