• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bu Göz Hastalıklarına Dikkat, Düzenli Göz Muayenesi Ve Erken Teşhis Önemli

Bu Göz Hastalıklarına Dikkat, Düzenli Göz Muayenesi Ve Erken Teşhis Önemli
En yaygın ve tehlikeli göz hastalıklarının, katarakt, glokom, diyabetik retinopati ve konjonktivit olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Filiz...

En yaygın ve tehlikeli göz hastalıklarının, katarakt, glokom, diyabetik retinopati ve konjonktivit olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Filiz İmadoğlu, "Göz hastalıklarında düzenli göz muayenesi ve erken teşhis ileride oluşacak zorlu durumlarla baş etmede en doğru iki yöntem" ifadelerini kullandı.

Göz ve göz hastalıkları hayat kalitesini etkileyen en önemli unsurlardan biri. Birçok farklı göz hastalığı türü tedavi edilmediği takdirde görme problemlerine ve daha sonrasında da körlüğe yol açabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Filiz İmadoğlu, en yaygın ve tehlikeli göz hastalıklarının, katarakt, glokom, diyabetik retinopati ve konjonktivit olduğunu belirtti. Göz hastalıklarında düzenli göz muayenesi ve erken teşhisin ileride oluşacak zorlu durumlarla baş etmede en doğru iki yöntem olduğunu söyleyen İmadoğlu, hastalıklar hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Glokom, görme hasarına veya kaybına yol açabilir"

Glokomun halk arasında karasu hastalığı olarak adlandırıldığını söyleyen Op. Dr. Filiz İmadoğlu, "Glokomda göz basıncı yükselir ve böylelikle göz sinirlerinde harabiyet ortaya çıkar. Erken teşhis ve tedaviye önem verilmediği takdirde kalıcı görme hasarına veya kaybına yol açabilmektedir. Belirtiler arasında baş ağrısı, bulanık görme, televizyon izlerken gözlerde ağrı ve ışıkların etrafında halkalar görülebilir. Bu belirtilerden birkaçını yaşadığınızda göz muayenenizi ihmal etmemeniz gerekir" dedi.

"Katarakt göz merceğimizin bozularak saydamlığını yitirmesi olarak adlandırılabilir" diyen Beykent Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Filiz İmadoğlu, "Saydamlığını yitiren mercek ışık ve görüntünün retina tabakasına ulaşmasını önler ve görme kaybı yaşanabilir. Daha çok orta ve ileri yaşlarda ortaya çıkan bir göz hastalığıdır. Bulanık, puslu görme, ışıktan rahatsız olma, renklerde solukluk, yakını gözlüksüz görür hale gelme gibi belirtilerle kendini gösterebilir" şeklinde konuştu.

İmadoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyabetik retinopati şeker hastalarında görülen bir göz hastalığıdır. Şeker hastalığı damar ve sinirleri etkileyen bir hastalıktır. Belirtileri yavaş yavaş görmede bozukluk, görüş alanında uçuşan şekiller, bulanık görme, karanlıkta görme zorluğu, gözde ağrı ve kızarıklıktır. Konjonktivit göz akını örten dokunun iltihaplanması ve iltihapla sonucu kırmızı bir hale gelmesidir. Gözlerde sulanma, çapaklanma, kaşıntı, yanma, batma, kızarıklık gibi belirtileri vardır. İlaç tedavisi ile iyileşme sağlanır. Konjonktivit basit kabul edilen bir alerji de olabilir, adenovirus gibi körlüğe götüren tehlikeli konjonktivit de olabilir. Göz kaşıntı ve kızarıklıkları önemsiz deyip geçilmemelidir."

Yeterli uyku ve gözleri dinlendirmek önemli

Göz hastalıklarından korunmak için, yeterli uykunun ve gözleri dinlendirmenin önemli olduğunu ifade eden İmadoğlu, "Yorgun gözün hastalanma ihtimali her zaman dinlenmiş bir göze göre daha yüksektir. İkinci olarak gün içinde gözlerinize elle temastan, ovuşturmaktan mikrop ve bakterilere direkt temas ettirmemek açısından kaçınmalısınız. Beslenme de göz hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşır. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek göz sağlığımız için oldukça önemli bir unsurdur. Gözleriniz için iyi olan yiyeceklerden bazıları şunlardır; yumurta, balık, fındık. Ayrıca bol su tüketimine de özen gösterilmelidir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim