• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

’’Deri Tipinize Ve Şikayetlerinize Uygun Nemlendiriciler Kullanmalısınız’’

’’Deri Tipinize Ve Şikayetlerinize Uygun Nemlendiriciler Kullanmalısınız’’
Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Onur Çapkan, "Hastanın deri tipine ve şikayetlerine uygun nemlendiriciler önerilmelidir. Kozmetik ürün yerine dermokozmetik ürünler...

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Onur Çapkan, "Hastanın deri tipine ve şikayetlerine uygun nemlendiriciler önerilmelidir. Kozmetik ürün yerine dermokozmetik ürünler (eczanelerden) kullanılmalıdır. Rastgele kremler seçmek yerine bir uzman doktorun önerisiyle deri tipinize ve şikayetlerinize uygun nemlendiriciler kullanmalısınız" dedi.

Cilt kuruduğunda sulanmamış toprağa benzer. Özellikle kış aylarında kuruyan ciltte çatlamalar, pul pul soyulmalar, kaşıntı, gerilme ve kepeklenmeler gözlenir. Medicana Kadıköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Onur Çapkan, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Onur Çapkan, "Kişinin şikayetleri, belirtilerin süresi ve şiddeti, tedavinin şeklini belirler. Altta yatan sebebe yönelik incelemeler yapılıp varsa eşlik eden hastalık tedavileri uygulanmalıdır. Bazı olgularda sadece nemlendiriciler yeterli olurken, belirtilerin şiddetli olduğu olgularda antihistaminik ilaçlar, topikal kortikosteroid (kortizonlu) kremler vermek gerekebilir. Farklı deri tiplerine, hatta vücudun farklı bölgelerine özgü çok sayıda ve markada nemlendirici olduğundan herhangi bir nemlendirici kullanımı doğru değildir. Hastanın deri tipine ve şikayetlerine uygun nemlendiriciler önerilmelidir. Kozmetik ürün yerine dermokozmetik ürünler (eczanelerden) kullanılmalıdır. Rastgele kremler seçmek yerine bir uzman doktorun önerisiyle deri tipinize ve şikayetlerinize uygun nemlendiriciler kullanmalısınız" uyarısında bulundu.

'Gençlik aşısı denilen ürünlerde temel hedef hacimden öte cilde kaybettiği nem dengesini geri vermektir'

Gençlik aşısına dair bilgiler veren Dr. Onur Çapkan, "Cildimizde özellikle yüz bölgesinde kuruluk, cilt renginin değişmesi, dolgunluğunun azalarak sağlıklı görünümünü kaybetmesi, beraberinde yaş ilerledikçe azalan cilt altı yağ dokusu ve kemiklerde aşınmaların meydana gelmesi ile kırışıklıklar da belirgin hale gelmektedir. Kullanılan dermokozmetik ürünler belli bir zamandan sonra yetersiz kalabilmektedir. Özellikle henüz kırışıklık, cilt kuruluğu gibi durumların başlamadığı 25'li yaşlardan itibaren bu tip uygulamaların cilt yaşını kronolojik yaştan daha genç hale getirdiği artık çok iyi bilinmektedir. Unutmamalıyız ki ne kadar erken yaşlarda geri beslemeye başlarsak uzun vadede yaptıracağımız veya ihtiyaç duyacağımız, hem daha masraflı hem de daha zahmetli, işlemler de ertelenebilir. Gençlik aşısı denilen ürünlerde temel hedef hacimden öte cilde kaybettiği nem dengesini geri vermektir. Diğer dolgu uygulamaları öncesinde uygulandığı zaman dolguların kalıcılık sürelerini de uzatabilmektedir" şeklinde konuştu.

Anti alerjik uygulama

Anti alerjik uygulamaya değinen Dr. Onur Çapkan, "Öncesinde lokal anestezik kremlerle cilt uyuşturulmakta ve ağrı hissi en aza indirilmektedir. Enjeksiyondan sonra ortaya çıkan küçük kabarıklıklar birkaç saat içerisinde kaybolmaktadır. Uygulama sıklığı genellikle 3 haftada bir 3 seans şeklindedir. Yaş ve cilt tipine göre 6. Ya da 12 ayda hatırlatma dozu önerilebilmektedir. İçerisinde alerjik reaksiyon riski yüksek olmayan ürünler bulunduğu için son derece sağlıklı ve güvenilir özelliğe sahiptir. Çok nadiren basit alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Diğer taraftan eğer hijyen kurallarına dikkat edilmezse enfeksiyon gelişebilir. Yüzde 24 saat içerisinde kaybolan ödem ve kızarıklıklar oluşabilir. Bu tip işlemler belirli periyodlarla tekrarlandığında etkileri ve kalıcılıkları giderek artmakta sonuçları çok daha iyi hale gelmektedir. Yani cildimiz acıktıkça gerekli besinlerini ona geri vermeliyiz. Kişi ve yaşa göre değişmekle birlikte ortalama yılda 1 kez 3 seanslık uygulamalar yeterli olabilmektedir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim