• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Diyarbakır’da Memurun Yazışma Hatası Nedeniyle 20 Kelebek Hastasının Boğaz Ameliyatı Ertelendi

Diyarbakır’da Memurun Yazışma Hatası Nedeniyle 20 Kelebek Hastasının Boğaz Ameliyatı Ertelendi
Diyarbakır'a 20 kelebek hastasının boğaz ameliyatı için geçici görevle gelen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı...

Diyarbakır'a 20 kelebek hastasının boğaz ameliyatı için geçici görevle gelen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uygun, onay aldığını öne sürdüğü ameliyatların Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde bir memurun yazışma hatasından dolayı iptal edildiğini ileri sürdü.

Kelebek hastası çocukların ameliyatı için geçici görevle Diyarbakır'a gelen Prof. Dr. İbrahim Uygun, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde çalıştığını ve daha öncede Diyarbakır'da görev yaptığını söyledi.

Diyarbakır'da özelikle bu çevrede çok fazla kelebek hastası olduğunu belirten Dr. Uygun, kelebek hastalarının başlarının tacı olduğunu, onların tedavisiyle ilgili her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

"Özelikle yemek borusu daraldığında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" diyen Dr. Uygun, şöyle konuştu:

"Kütahya'ya gittikten sonra bu hastalarımız Kütahya'ya gelmeye başladılar. Ancak Kütahya maalesef çok uzak bir yer. 1200 kilometre ve araçla ulaşım çok pahalı. Ondan dolayı hastalarımızın buraya gelemediğini öğrendim. Ben kalkıp buraya geldim. Tüm yazışmalarımız 3 ay öncesinden yapıldı. Hem Sağlık Bakanlığıyla, İl Sağlık Müdürlüğüyle ve kendi üniversitemle ilgili yazışmalarda her hangi bir problem gözükmüyor. Ancak Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğündeki bir memurun yazışmalarındaki bir hatadan dolayı buraya bir hafta önce gelmeme rağmen başlayışımın iptal edildiğine dair bir yazı bana tebliğ edildi. Bu yazıya istinaden de bugün maalesef tekrar Kütahya'ya dönmek zorundayım."

"Bir memurun yazışma hatasından kaynaklanan bir durum"

Ortada çok büyük bir yanlışlık olmadığını aktaran Dr. Uygun, "Sadece bir memurun yazışma hatasından kaynaklanan bir durum. Bununla ilgili özelikle Sağlık Bakanlığımıza buradan sesleniyorum. Bu konuyla ilgili ivedilikle bir düzeltme yapılmasını kendisinden rica ediyoruz. Kadın Doğum Hastanesinde bir haftadır çalışıyorum. Bir hafta boyunca bütün planlarımızı imkanlarımızı zorlayarak yaptık. Yarın itibariyle bu hastalarımızın yemek borusunu genişletme ameliyatlarına başlayacaktık. Doktor arkadaşlarla beraber böyle bir çalışma planı yapmıştık. Maalesef şu anda hepsini erteleme zorunda kaldık" diye konuştu.

Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, Diyarbakır'da toplamda 48 hastaları olduğunu, bu hastaların, hastalıklarından kaynaklı yemek yeme yetisini yitirdiğini ifade etti.

"Diyarbakır'da boğazı açılması gereken 20 hastamız var"

Ameliyatı gönüllü olarak yapan, çocuklardan herhangi bir ücret talep etmeden Prof. Dr. İbrahim Uygun'un yapacağını kaydeden Çalışır, "Kütahya'dan geçici görevle çocuklarımız için Diyarbakır'a geldi. Bu, bir yazışma hatasından kaynaklı hocamızın görevi durduruldu. Gerçekler Dünyası Derneği olarak kelebek hastalarımızın sesini duyurmak için buralardayız. Artık yeter diyoruz. Şu anda Diyarbakır'da boğazı açılması gereken 20 hastamız var. Acil durumda olanlar. Bunun yanı sıra bütün hastaların arada bir dilatasyon yapılması gerekiyor ki rahat yutkuna bilsinler diye. Çünkü hastalıklarından dolayı boğazlarında oluşan lezyonlardan kaynaklı yemek borularında daralma oluşuyor" şeklinde konuştu.

Hasta annesi Kadriye Kurt, 9 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiklerini belirterek, kızının da aynı rahatsızlıktan dolayı şu an aileler olarak toplandıklarını söyledi.

"Çocuklarımız çok büyük sıkıntılar içerisinde"

Dün haberi duyduklarında beri gece yatmadıklarını söyleyen Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok üzüntülüyüz. Çocuklarımız çok büyük sıkıntılar içerisinde. Bu şekilde ertelenmesi, bizi görmemezlikten gelinmesi bizi boğdu. Şu anda Diyarbakır'da ameliyat olması gereken 40'a yakın hasta var. İbrahim hoca sağ olsun bizler için fedakarlık edip buraya kadar geldi, aileler sevinç içinde. Hocamız gelmiş, çocuklarımız beslenmeye başlayacak diye mutluyken bu kırık hayalimizle durduk. Sağlık Bakanımızdan rica ediyoruz, İbrahim hocamızı istiyoruz."

Kelebek hastası Mikail Yaşar ise yemek yeme sıkıntısı çektiğini aktararak, "Yemek yerken hep boğazımda kalıyor. O yüzden bazen açım, bazen de tokum. Hep yemek yiyemiyorum. Ameliyat olmak istiyorum" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, konunun kendileriyle ilgili bir durum olmadığını bildirdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim