• BIST 10179.37
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Diyet yapmadan zayıflamak mümkün

Diyet yapmadan zayıflamak mümkün
Yazlarında hızla forma girmenin yolları neler? Diyet ve spor yapmadan zayıflamak mümkün mü? Sirke zayıflatır mı? Yaz aylarında nasıl beslenmeli? Hamilelik kilolarından kurtulmanın yolları neler?


 

İyi bir diyet için beslenme saatleri nasıl olmalı?

Beslenme saatlerindeki en önemli nokta, uyandığımız ve uyuduğumuz saatlerdir. Uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapılmalı ve mümkün oldukça hızlı bir şekilde metabolizma aktif hale getirilmelidir. Her 2-4 saat aralığında muhakkak bir öğün ya da ara öğün tüketmek metabolizma hızının artmasını sağlar, 3 ana + 3 ara öğün modeli küçülen porsiyonlarla beraber hem şişkinlik probleminin çözülmesi hem de enerji dengesinin kurulabilmesi için ideal bir model olacaktır. Yatmadan 2 saat önce de beslenmeyi durdurmakta fayda var. 

Dünyadan Irina Shayk ve Türkiye'den Ebru Şallı gibi pek çok ünlü isim doğum sonrası kısa sürede eski formlarına kavuşmalarıyla biliniyor. Doğum sonrası hızlı kilo vermek mümkün mü? 

Doğum sonrası kilo verme hızı ve zamanı gebelik süresince alınan kilo ile ilgilidir. Gebelik döneminde 9 -12 kg alarak normal tamamlamış bir anne ise ilk 6 ayın sonunda dengeli beslenme ve etkin süt verme sonunda normal kilosuna kavuşabilir. Emzirme dönemi kilo vermek için en ideal dönemdir,çünkü süt üretimi için hem metabolizma hızı artacak hem de ekstradan enerji harcanacaktır.

Gebelik döneminde 18 -30 kg gibi aşırı kilo almış annelerin normal kilolarına dönmeleri daha uzun zaman alacaktır.

Doğum sonrası bu dönemde gebelikte alınan kilolar yüzünden stres yapmamak gerekir, stresli bir beden kilo kaybında zorlanır, özellikle yağ kaybını azaltır. Hem süt üretiminin artması hem de metabolizmanın hızlanması için sıvı alımını artırmak gerekir. Yine düzenli ve dengeli beslenmek hem bebek hem de anne için çok daha sağlıklı olacaktır. Emzirme sıklığının yüksek olduğu düşünülürse beslenme sıklığını da artırmak gerekir. Bu dönemde özellikle artan protein ve kalsiyum ihtiyacını karşılamak için günde en az 3 porsiyon süt veya süt ürünü tüketmekte fayda var. Günün bir öğününde mutlaka et, tavuk ya da balık, diğer öğününde sebze tercih edilmeli ve hem protein hem de mineral alımı sağlanmalıdır. Beyaz ekmek, şeker, börek, çörek, çikolata gibi yüksek glisemik indeksli ürünlerden uzak durup tam tahıllı ürünleri tercih etmek sağlıklı kilo kaybı için daha uygun olacaktır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14208 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim