• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 28 °C

Estetik Uzmanı Uyardı: “Buruna Dolgu Veya Askı Gerçek Burun Ameliyatı Yerini Tutmaz”

Estetik Uzmanı Uyardı: “Buruna Dolgu Veya Askı Gerçek Burun Ameliyatı Yerini Tutmaz”
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin gerçek bir burun ameliyatının...

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin gerçek bir burun ameliyatının yerini tutmayacağını söyledi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Şimşek, rinoplasti (burun ameliyatı) hakkında açıklamalarda bulundu. Rinoplasti işleminin hastanın cinsiyetine, burunun fonksiyonel sorunlarına ve estetik beklentilerine bağlı olarak kişiselleştirilebileceğine değinen Prof. Dr. Şimşek, "Ayrıca ameliyat öncesi detaylı bir değerlendirme yapılır ve hastanın genel sağlık durumu göz önünde bulundurulur. Bu değerlendirme sürecinde hastanın rinoplasti sonrası elde etmek istediği sonuçlar, burun şekli, burun kemiği ve kıkırdak yapısı gibi faktörler dikkate alınır" diye konuştu.

"İşlem ortalama 2-3 saat sürer"

Ameliyatta cerrahın burun üzerindeki cilt ve içyapıları yeniden şekillendirdiğini belirten Prof. Dr. Şimşek, "Burun kemiği veya kıkırdak düzeltilir, burun ucu şekillendirilir ve burun kanalları açılır. İşlem genellikle 2-3 saat sürer ancak karmaşıklık derecesine bağlı olarak süre değişebilir" şeklinde konuştu.

"Şişlikleri azaltmak için tamponlar kullanılır"

Ameliyat sonrası burun içerisine hava kanallı tamponlar ve burun üzerine plastik veya alüminyumdan yapılmış bir burun ateli yerleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Şimşek, "Bu tamponlar ve atel, burunun yeni şeklini korumaya ve şişlikleri azaltmaya yardımcı olur. Tamponlar genellikle 3. günde çıkarılırken, atel genellikle 10. gün civarında çıkarılır. Bu durum genellikle 10 gün ile 2 hafta arasında geçer. Şişlik ve morluklar zamanla azalır ve iyileşme süreci tamamlanır. Bazı durumlarda nadiren de olsa revizyon cerrahisi gerekebilir. Revizyon cerrahisi, rinoplasti sonrasında ortaya çıkan küçük sorunların düzeltilmesini içerir. Bu tür durumlarda genellikle en az 6 ay ila 1 yıl beklemek önerilir. Çünkü burun dokularının tam olarak iyileşmesi ve stabil hale gelmesi zaman alabilir" ifadelerini kullandı.

"Burun dolgusu, gerçek bir burun ameliyatı yerini tutmaz"

Buruna dolgu veya askı gibi minimal invaziv işlemlerin gerçek bir burun ameliyatının yerini tutmayacağını söyleyen Prof. Dr. Şimşek, "Bu tür işlemler sadece cerrahi gerektirmeyen minimal deformitelerin kamufle edilmesine yardımcı olabilir. Rinoplasti, burun şeklini kalıcı olarak değiştirmek ve hem fonksiyonel hem de estetik sorunları gidermek için en etkili yöntemdir. Bu yüzden rinoplasti adayları bu faktörleri akılda tutmalı ve ameliyat öncesinde detaylı bir danışma sürecinden geçmelidir" açıklamasında bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim