• BIST 9524.59
  • Altın 2488.033
  • Dolar 32.5091
  • Euro 34.7134
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Et Ürünlerinin Tüketiminin Sağlıklı Beslenmede Yeri Nasıl Olmalıdır?

Et Ürünlerinin Tüketiminin Sağlıklı Beslenmede Yeri Nasıl Olmalıdır?
Temel ihtiyaçlar arasında yer alan beslenme, en basit haliyle vücudun besin gereksinimlerini karşılama üzerine kuruludur. Dolayısıyla yaşam kalitesini yükseltmek ve beden sağlığını korumak beslenmenin ilk fonksiyonudur.

Sağlıklı beslenmenin birincil koşulu ise vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri yeteri kadar ve dengeli tüketmekten geçer. Sağlıklı beslenmek için et ürünlerinin tüketimi olmazsa olmazlardandır. Çünkü et ürünlerinin tüketimi sayesinde insan vücudu, diğer besin kaynaklarından yeteri kadar alamayacağı ve gereksinim duyduğu besin değerlerini elde eder.

Sağlıklı Beslenmede Protein Önemli

Sağlıklı beslenmede uzmanlar vücudun protein ihtiyacının karşılanmasının vücut direncini artırması gibi faydalarından dolayı oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Araştırmalara göre vücudun protein ihtiyacının karşılanmasında en etkili yöntem kırmızı et ürünlerinin tüketimi oluyor. Et tüketimi haricinde peynir, süt, yoğurt, yumurta gibi hayvansal gıdalar da et tüketimi kadar etkili olmasa da ihtiyaç duyduğumuz günlük proteini sağlamanın yolları olarak karşımıza çıkıyor.

Kırmızı Et Demir Deposu!

et-urunlerinin-tuketiminin-saglikli-beslenmede-yeri-nasil-olmalidir---molu-et-1.jpg

Çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde kemik erimesi gibi sağlık sorunlarına yol açan demir eksikliği, takviye gıdalar almak yerine düzenli kırmızı et tüketimi ile giderilebilir. Kırmızı et ürünlerinin tüketimi sayesinde demir, B12 ve çinko gibi vücudumuzun üretemediği ancak ihtiyaç duyduğu inorganik bileşikleri günlük ihtiyacımız kadar karşılayabiliriz.

Et Tüketimi Her Gün ve Düzenli Olmalı!

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin olmazsa olmazı kırmızı et tüketimi, düzenli yapılmalıdır. İnsan organizmasının ihtiyaç duyduğu kadar günlük protein ihtiyacını karşılayabilmek için et tüketimi veya et ürünleri tüketimi her gün gereklidir. Bunun yanı sıra haftada en az bir kez kırmızı et tüketimi sağlıklı beslenmede önemlidir.

et-urunlerinin-tuketiminin-saglikli-beslenmede-yeri-nasil-olmalidir---molu-et-2.jpg

Kırmızı Et Yeşil Sebzeler ile Tüketilmelidir

Sadece kırmızı et tüketerek tek yönlü beslenmenin yanlış olduğunu hatırlatmak gerekir. Et tüketimi gerekli besinleri almamız için önemlidir ancak sebze ile dengelenmelidir. Özellikle yeşil sebzeler ile gerçekleştirilen et tüketimi, dengeli beslenerek etin besin değerlerinden maksimum düzeyde faydalanmamızı sağlar.

et-urunlerinin-tuketiminin-saglikli-beslenmede-yeri-nasil-olmalidir---molu-et-3.jpg

Unutmayın, Fazlası Zarar!

Her şeyde olduğu gibi et tüketiminin fazlası da zararlıdır. Bilindiği üzere et, içerdiği yoğun yağ oranı dolayısıyla tüketiminde aşırıya kaçılması durumunda kolesterol ve obezite gibi sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle et ürünlerinin tüketimi gereklidir fakat düzenli ve kontrollü tüketilmezse olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Ayrıca, gıda zehirlenmesi de bilinçsiz et tüketimi sonucu karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Sağlıklı olmayan koşullarda yetiştirilen hayvanlardan elde edilen ve hijyenik koşullarda muhafaza edilmeyen etlerin yemeklerde kullanılması ile besin zehirlenmesi kaçınılmaz hale gelmektedir. Et tüketiminde Molu Et ürünleri gibi uygun koşullarda muhafaza edilen ve hijyenik kesim işlemi uygulanan taze ve sağlıklı etlerin tercih edilmesi öncelik verilmesi gereken önemli bir noktadır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 14183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim