• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Fazla kilolar için buğday çimi

Fazla kilolar için buğday çimi
Hücre yenileme özelliğiyle kanser tedavisinde kullanılan buğday çimi zayıflamak isteyen kadınların yeni gözdesi.

Yeşil renkli içecek aynı zamanda detoks etkisi de gösteriyor

Her derde deva buğday çimi, kadınların imdadına yetişti. Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.

Amerika'dan sonra Türkiye'deki üniversitelerde buğday çiminin yararları üzerine çalışmalar yapıldığını belirten üretici Aliye Demir, buğday çiminin 40'ın üzerinde faydası olduğunu söyledi.

YAĞ AKIŞINI HIZLANDIRIYOR

Özellikle suyu içildiğinde hücrelerin yenilenip vücut metabolizmasının hızlandığını belirten Demir "Sindirim sistemini hızlandırıyor. Diyet yapan kadınlar tükettiğinde bir haftada etkisini gösteriyor ve kilo vermeyi sağlıyor. Günde 30 ml içildiğinde bir haftada etkisini gösteriyor. Yağ akışını hızlandırdığı için kişiye göre değişiklik gösterse de diğer kilo verdirici ürünlere göre kısa sürede zayıflatıyor. Aynı şekilde sıkıldıktan sonra posasıyla maske yapıldığında cildi sıkılaştırıp parlaklık sağlıyor. Başta sedef ve egzama olmak üzere her türlü cilt tahrişlerine iyi geliyor" dedi.

ÜNLÜLERİN TERCİHİ

Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Gülben Ergen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü her gün buğday çimi suyu tüketerek zayıflıyor. Çimin üreticisi Aliye Demir, Buğday çimlendikten sonra 9 ile 13 gün arasında tüketilmeli. En çok yararlı olduğu zaman dilimi bu. Mevsiminde isteyen evinde üretebilir ya da hazır çimlenmiş saksılar alarak kullanabilir" dedi.

1 bardağı 3.5 kilo meyveye eş

* Kalp ve damar sistemini güçlendirip kan basıncını dengeliyor

* Akciğeri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizliyor

* Cilt yaralarını ve hastalıklarını iyileştiriyor, cildi sıkılaştırıyor

+1 bardak buğday çimi suyu, 3,5 kilo sebzenin vitaminine eşdeğer.

* Varis ve bacak ülseri tedavisinde kullanılıyor

* Diş eti rahatsızlıklarını tedavi ediyor

* Kolesterolü düşürüyor

* Tiroidi bezinin sağlıklı çalışmasını sağlıyor

* Saçların beyazlamasını önlüyor

* Sindirim sisteminde kötü koku yapan bakterileri yok ediyor

HABER: Fatih KARAGÜRBÜZ/BUGÜN GAZETESİ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim