• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Göbekli babalara fit öneriler

Göbekli babalara fit öneriler
Göbekli babalara ‘en baba diyet önerileri'

Ofis çalışanı olan bir baba neredeyse tüm günü çoğunlukla hareketsiz olarak geçirmektedir. Mesai de geç bitiyorsa akşam yenen yemeğin kilo olarak dönmesi kaçınılmazdır. Fit bir baba olmak istiyorsanız Diyetisyen Emre Uzun’un kaçınmanızı önerdiği 5 zararlı besin önerisine dikkat edin ve beslenmenizi bu yiyeceklerden uzak kurun.

Diyetisyen Emre Uzun, babaların göbekli olmasını engelleyecek kaçınılması gereken 5 zararlı besini şöyle açıklıyor;

Abur cuburlar

Öğün aralarında ve ya yatmadan önce televizyon karşısında atıştırılan cips, bisküvi, çikolata, patlamış mısır gibi abur cuburlar büyüyen göbeğin habercisi… Bunların yerine daha düşük kalorili ve daha uzun süre tok tutucu olan sağlıklı alternatifler tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Emre Uzun, bu besinleri şöyle açıklıyor; Kuru meyveler, kuruyemişler, süt/yoğurt, diyet bisküvi.. gibi alternatifler ile kan şekerinin düşmesi önlenerek bir sonraki ana öğünde de daha kontrollü tüketimi sağlar.

alternatif1: 3 adet kuru kayısı+10 adet çiğ badem

alternatif2: 1 çay bardağı sarı leblebi+1 yemek kaşığı siyah kuru üzüm

alternatif3: 2 ince dilim esmer ekmek+1 adet light üçgen karper peynir

alternatif4: yarım simit+1 su bardağı ayran

Alkol

Bira göbeği tabir edilen göbekten uzak durmak için alkol tüketimi mutlaka azaltılması gerektiğini söyleyen Emre Uzun, alkol yüksek kalori içermesinin yanında metabolizmayı yavaşlatıcı ve uzun dönemde karaciğere ciddi hasar veren bir içecek olduğunu belirtiyor. Göbek oluşmasını engellemek için alkol tüketimini haftada 1’e düşürmek gerekmektedir. Alkol tercihinde de kötünün iyisi konumunda olan antioksidan açısından zengin olan kırmızı şarabı tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Emre Uzun, özellikle diyet döneminde alkolden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

Fast food

Yoğun iş temposu beraberinde hızlı yemek yemeyi gerektirdiği aşikardır. Pizza,patates kızartması, hamburger gibi kızartılmış besinler metabolizmayı yavaşlatarak hareketsizlikle beraber göbeğe davetiye çıkarmaktadır. Diyetisyen Emre Uzun, bunun yerine geleneksel yemeklere veya ızgara türü et ürünlerine yönelmek gerektiğini söylerken kilo almamızı engellemeye yardımcı olacak en önemli detaylardan olduğunu söylüyor. En güzel seçenek imkan varsa evden taşıma olayıdır.

Poğaça börek gibi kahvaltılıklar

İşe yetişme telaşında atlanan kahvaltılar ve yollarda yenen poğaça ve börekler.. Bunlar da uzun dönemde göbekle tanışmanızı sağlayacak besinler olduğunu söyleyen Emre Uzun, bunun yerine hazırlanması maksimum 5 dakikanızı alacak kahvaltıları tüketmenizi öneriyor.

alternatif1
Açık çay/bitki çayı (şekersiz)
2 parmak kalınlığında light beyaz peynir veya 4 yemek kaşığı lor peyniri (çörek otu ve karabiber eklenmiş)
2 adet bütün ceviz veya 5 adet zeytin veya 2 ince dilim hindi füme
Bol söğüş sebze ve yeşillik
2 ince dilim tam buğday veya çavdar ekmeği

alternatif2
5 yemek kaşığı müsli veya tahıl gevreği
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı yağsız/yarım yağılı süt veya 1 kase light yoğurt
Kola gazoz ve hazır meyve suları gibi meşrubatlar

Hazır meşrubat ürünleri içerdiği yüksek oranda şeker ve asit ile yakın zamanda göbeğe ev sahipliği yapmanızı sağlayacak olan besinlerdendir. Bu tarz hazır meşrubatlar aynı zamanda vücudun haz bölgesini de uyararak uzun sürede bağımlılık yaratan içeriğe sahiptirlerdir. Bunlar yerine geleneksel içeceğimiz olan ayran veya bu içeceklere nazaran düşük kalorili olan light ya da zeroları tercih edilmesini öneren Diyetisyen Emre Uzun, onları da maksimum haftada 2 gün tüketilmesinde fayda vardır diyor.

DİYETİSYEN EMRE UZUN’DAN EN BABA DİYET

Sabah

1 adet kepekli ekmekle yapılmış peynirli tost veya sandviç
Alternatif
5 yemek kaşığı müsli+1 çay kaşığı toz tarçın+1 su bardağı light süt

Ara

3 adet kuru kayısı+2 adet bütün ceviz

Öğle

1 avuç içi büyüklüğünde(100 g) ızgara tavuk veya 3-4 adet ızgara köfte veya 6 yemek kaşığı kurubaklagil yemeği(etsiz,susuz)
1 kase cacık veya 1 su bardağı ayran
yağsız bol salata
1 kase çorba veya 1ince dilim esmer ekmek
veya
1 avuç içi büyüklüğünde(100 g) ızgara-haşlanmış tavuk/2 dilim hellim peynir/3 yemek kaşığı ton balığı ile yapılmış salata
veya (ofis ortamında tüketilecekse)
2 porsiyon meyve+1 kase yoğurt veya Ton balıklı/peynirli/tavuklu kepekli sandviç+ayran

Ara

1-2 porsiyon meyve veya 3-4 kepekli bisküvi
veya 1/2 simit +ayran veya 1 kepekli tost
veya 1 fincan yeşil çay+1-2 grisini

Akşam

6 yemek kaşığı sebze yemeği(etsiz,susuz)+1 kase light yoğurt+yağsız bol salata
1 kase çorba veya 1ince dilim esmer ekmek

Gece

1 su bardağı süt+1 porsiyon meyve
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8155 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim