• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 14 °C

Göz Doktorundan, Karda Güneş Gözlüğü Tavsiyesi

Göz Doktorundan, Karda Güneş Gözlüğü Tavsiyesi
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzman Dr. İsmail Hakkı Dede, kış mevsiminde yoğun kar yağışı olan şehirlerde güneş gözlüğü...

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzman Dr. İsmail Hakkı Dede, kış mevsiminde yoğun kar yağışı olan şehirlerde güneş gözlüğü kullanmayı tavsiye etti.

Dr. İsmail Hakkı Dede, güneşin ultraviyole göze zarar verici etkileri olduğu, kışın da karlı havalarda güneş gözlüğü takılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Gözlüklerin kaliteli ve patentli olmasına dikkat edilmesi vurgusu yapan Dr. Dede, bunların filtreli gözlükler olmasına dikkat edilmesini belirtti. Filtreli gözlükten kasıt orijinal patentli gözlükler olmak olduğunu ifade eden Dr. Dede, şöyle konuştu:

"Naylon gözlükler olanlar kesinlikle kullanılmasın. Yüzde 99 UV koruyuculuğu UVA ve UVB koruyucu gözlükler olması lazım. Bunları da genellikle işportadan değil, patentli optikçilerden alınması gerekiyor. Uygun olmayan bir güneş gözlüğü daha fazla güneş ışığı çekeceği için gözlere fayda yerine zarar sağlayacaktır. Bu konuda kışın da özellikle karlı ve güneşli havası çok olan memleketlerde takılabilir. Ama asıl 35 derece sıcaklığı aşan havalarda takılırsa daha uygun olur."

57 yıldır gözlük satan Semih Bilbay, gözlük alırken yüz hatlarına uygun olmasına dikkat edilmesi gerektiğini aktararak, "Herkese aynı model olmuyor. Yaz ayına nazaran işlerimiz azaldı. Ama kışın da güneş gözlüğü takmak faydalıdır. İyi kaliteli bir gözlük göze fayda sağlar. Ama sahte bir gözlük gözde ciddi zararlar bırakır. Filtresiz, garantisiz gözlük alınmamasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim