• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Ünlü Estetikçi Uyardı: "6-7 Yaş Döneminde Kepçe Kulak Ameliyatı Yapılmalı"

Ünlü Estetikçi Uyardı: "6-7 Yaş Döneminde Kepçe Kulak Ameliyatı Yapılmalı"
Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, kepçe kulak probleminden dolayı çocukların akran zorbalığına maruz kaldığını ve çocuk sosyal hayata çok girmeden...

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, kepçe kulak probleminden dolayı çocukların akran zorbalığına maruz kaldığını ve çocuk sosyal hayata çok girmeden 6-7 yaş döneminde kepçe kulak ameliyatının yapılması gerektiğini söyledi.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş kepçe kulak ameliyatları ile ilgili bilgi verdi. Kepçe kulak konusunun önemli bir konu olduğunu belirten Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Kepçe kulak konusu önemli bir konudur. Çocukların küçük yaştan itibaren okul çağını da dikkate alırsak çocukların kulaklarının öne doğru açık olması ciddi şekilde rahatsız eder. Kız ya da erkek fark etmez onları ciddi şekilde rahatsız eder. Çocuklar saçlarını uzatarak o kepçe kulak halini kapatmaya çalışırlar. Bazı erkekler de çok uzun saç bırakarak onu kamufle etmeye çalışırlar. Akran zorbalığı denilen olayın en çok yaşandığı en sık yaşandığı konulardan bir tanesi kepçe kulak meselesidir. Çocuklarda dikkat çekici kulaklarda öne doğru bir açıklık varsa, kulak karşıdan bakıldığında ciddi şekilde gözüküyorsa bu durumda mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Çocuk sosyal hayata çok girmeden 6-7 yaş döneminde kepçe kulak ameliyatı yapılmalıdır. Bazen öyle oluyor ki 70'li yaşlara kadar ihmal eden insanlar var. Bir sebepler, bir şekilde ihmal etmişler ama onun eksikliği, psikolojisini hep olumsuz yönde etkilemişler. İleriki dönemde bizlere 40 yaşında, 70 yaşında kepçe kulak ameliyatı için müracaat eden insanlar vardır. Kulakların kafa derisine olan açığının fazla olması kadın ya da erkek fark etmez herkesi psikolojik anlamda çok ciddi rahatsız edebilir. Arkadaşlar arasında, çevre arasında bir baskı unsuru olabilir. Akran zorbalığının bir nedeni olabilir. Özellikle çocukların olumsuz yönde etkilenmemesi için plastik cerrahlara başvurularak kepçe kulağın düzeltilmesi gerekir. 6-7 yaşından itibaren rahatlıkla yapılabilir. Operasyonlar zor değildir. Ortalama 30 ile 60 dakika arasında yapılır. Birkaç gün sonra normal yaşamlarına dönerler. Aileler bu konuda dikkatli olmalılar. Çocukların bundan rahatsız olduğu hissediyorsa mutlaka onu bir plastik cerrahi uzmanına götürerek bu problemi düzeltme yoluna girmeliler" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim