• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Hastaların Yüzde 10’una Influenza A Tanısı Konuldu

Hastaların Yüzde 10’una Influenza A Tanısı Konuldu
Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Eker, grip şikayeti ile gelen hastaların sayısında yüzde 20'ye yakın artış...

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Eker, grip şikayeti ile gelen hastaların sayısında yüzde 20'ye yakın artış olduğunu belirterek, hastaların yaklaşık yüzde 10'una Influenza A tanısı konulduğunu ve ağır seyrinde zatürre, çoklu organ yetmezliği ve ölümlere yol açabildiğini açıkladı.

Kış mevsiminin gelmesiyle kişilerin kapalı ortamlarda bulunma süreleri de uzadı. Solunum yoluyla bulaşan hastalıklarda artış yaşanınca hastanelerin acil servisleri dolup taştı. Ülke genelinde yaşanan grip vakalarındaki artış, Edirne'de de görülüyor. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve vücut ağrıları şikayetiyle Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin Acil Servisine başvuran hasta sayısında artış yaşanıyor.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Eker, grip şikayeti ile hastaneye gelen hasta sayılarında mevsimle ilişkili olarak şu an olağan artışın yaşandığını belirterek, tahminen yüzde 20'ye yakın başvurularda artış gözlendiğini ifade etti.

Grip şikayeti ile hastaneye başvuran ve teşhis için örnekleri alınan hastaların yaklaşık yüzde 10'una Influenza A tanısı konulduğunu anlatan Uzman Dr. Alper Eker, hastalığın ölümlere yol açabildiğine dikkat çekerek, "Yaşlı, çocuk, gebe ve bağışıklığı baskılanan kişilerde hızlı bir seyir gösterebilir. Alt solunum yolu enfeksiyonu yol açarak ağır seyrinde zatürre, çoklu organ yetmezliği ve ölümlere yol açabilir" açıklamasında bulundu.

Hastalığın solunum yolu ile bulaştığının altını çizen Uzman Dr. Alper Eker, el hijyenine, maske kullanımına ve temas izolasyonuna dikkat çekti. Hastalığın burundan alınan sürüntü örnekleriyle tanımlandığını açıklayan Dr. Eker, "Influenza bir solunum yolu enfeksiyonudur. Grip olarak tanımlanır. A, B, C şeklinde 3 farklı tipi bulunur. Belirtiler değişkenlik gösterebilir. Sağlıklı bireylerde daha hafif seyrederken bağışıklık sistemi bozulmuş, ek hastalığı olan, yaşlı, çocuk ve gebelerde çok daha ağır seyredebilir. Ateş, burun akıntısı, öksürük, yaygın kas eklem ağrıları, bulantı, kusma, ishal gibi hastalıklarla ortaya çıkar. Teşhis için boğaz veya burundan alınan sürüntü örneklerinden PCR denilen tetkik ile virüs tanımlanır" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim