• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

'Hastane yatakları ileri teknolojik duruma dönüşecek'

'Hastane yatakları ileri teknolojik duruma dönüşecek'
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, hastanelerdeki 130 bin yatak kapasitesinin 90 bininin önümüzdeki 4 yıl içerisinde sıfırdan yenilenmiş, ileri teknolojik duruma dönüşeceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde medikal sektöründe üretim yapan sanayiciler ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas ile birlikte İvedik ve OSTİM' de medikal sektör temsilcileri katıldı.

Sağlık sektörü dünya genelinde olduğu gibi Türkiye içinde önemli ve stratejik bir sektör olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Ben inanıyorum ki bunun farkındalığını stratejik karlarımızda, stratejikdeğerlendirmelerimizde doğru sağlıklı sürdürebilir ve erişebilir bir yol haritası ile bugünden daha iyi geleceğimize elbirliği ile başarabileceğimiz inanıyorum. Merdiven basamak basamak çıkılır. Merdivenin basamaklarını çıkarken istikrar önemlidir. İstikrarın temelinde de iki temel ayak var. Demokrasi ve hukuk devletinde birincisi milli iradenin istikrarı, ikincisi de ekonomik istikrardır. Son 11 yıldır milli iradenin istikrarını güçlü bir şekilde temsil edemeseydik, milli iradeye sahip çıkmasaydık ekonomik istikrarı sağlayamazdık. Ekonomik istikrarı sürdüremeseydik bugün Sağlık Bakanlığı'nın ya da herhangi bir bakanlığın başarılarından bahsedemezdik" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, "Milli iradenin hukukundan temel alarak, 2007 yılında yapılan seçimler sonrası yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye kapatılma davası açıldı. 11 kişilik karar mekanizmasında yalnız bir kişinin oyu ile Ak Parti kapatılmaktan kurtuldu. Bu durumda Ak Partimi kurtuldu yoksa milli irademi kurtuldu. O gün Ak Parti 1 oy ile kapatılsaydı bugün acaba biz şehir hastanelerini konuşabilecek miydik? Kamu olarak 2023'ü hedefliyoruz diyebilecek miydik? Dolayısıyla işin esas özünde ki güce sahip çıkmak lazım. Milletçe yarınlara ait güçlü hesaplar ve güçlü yolculuklar yapmayı hedefliyorsak işin temelinde milli iradenin hak ve hukukuna sahip çıkmak, onun gücünü zedelemek isteyenlere fırsat vermeyerek bu sayede de 2013 yılı hedeflerimizi sağlayabilelim" diye konuştu.

Hastaneler konusunda yerli üretime yasal düzenleme de yüzde 20 şartı getirildiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Burada şu alan bu alan demedik. Kendi  yerli  sektörümüzle  paralel stratejileri netleştirebiliriz. Yaklaşık 50 bin yatak kapasitesinin kamu özel işbirliği yapacağız önümüzdeki ortalama 4 yıl içerisinde yaklaşık 24 bin yatağın imza törenini attık. İhaleleri bitti sözleşmeleri yapıldı. 1 yıl içerisinde yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri kamu  özel işbirliği ile ihale süreçlerini tamamlamayı planlıyoruz. Bu şekilde 2018 yılında 45 bin 50 bin yatakarasında bir yenilenmiş, nitelikli, ileri teknolojili hastane ve hastane odalarını tamamlamış olacağız. 2018 yılı dediğimizde 90 bin yatak kapasitesini şu anda 122 bin bunu 130 binlere hedefliyoruz. 130 bin yatak kapasitesinin 90 bini önümüzdeki 4 yıl içerisinde sıfırdan yenilenmiş, ileri teknolojik hastaneler durumuna dönüşecek."

Türkiye'nin sağlıktaki marka değeri gösterilerek önümüzdeki 5 yılda sağlık turizmi gelirlerinin 2,5 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkabileceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Ama 2023' lerde 20-25 milyar dolara çıkartacak hedefleri inşallah hep birlikte başaracağız. Ama bütün bunlarda 2 tane sağlıklı yürümemiz için sağlıklı güçlü ayağa ihtiyacımız var. Birincisi milli iradenin hak ve hukuku zedelenmeden güçlü bir şekilde yere basması onun getirdiği ekonomik istikrarı kaybetmeden yolculuğumuzu yapmamız. Son 1,5 ayda ekonomik istikrarımızı bozmak veya milli iradeyi zedeleyerek yürüyüşümüzü bozmak isteyenler bakınız dövizde, faizlerde borsada yine bizim bu planlarımızı zora sokacak bazı adımları atmayı başardılar. Bütün buna rağmen milletle beraber milli iradenin hukukundan yana bir tavırla onun hukukuna dokundurmayacak onun hak ve hukukuna helal getirmeyecek anlayışla inşallah bu süreçleri hep birlikte aşacağız. İnanıyorum ki ülkemizin ve sağlık sektörümüzün yarınları bugünden daha güzel olacak"

Bütün ürünlerin yerli üretim bilakaydüşart yerli üretim alınacak denilirse ülke olarak kendi içine kapanılmış olacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları dedi:

"Serbest piyasa ekonomisini de reddederiz. Bir süre sonrada kendi kendimizi bitiririz. Bu dünyadaki yarışa bizim destek vermemiz bu yarışta ben varım ama geriden başlıyorum geriden başlamanın açığını kapatacak omuza ve desteğe ihtiyacım var benim iddiam var bu yarışta ben ön sıralarda olacağım diyen ve bu nedenle teknokentleri daha yeni yeni 5-6 yıldır konuşuyoruz. İnşallah savunma sanayii müsteşarlığında başarabildiğimizi sağlık sektöründede başarabilmeyi hedefliyoruz."

Üreticilerin KDV ve diğer alanlarla ilgili taleplerinin şubat ayında yapacakları masa başı toplantı çalışmaları ile ele alacaklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Alandan sorumlu müsteşar yardımcısı ve kurum başkanımızın ve arkadaşlarımızın olacağı ekiplerle aylık olabilir veya 2 ayda bir olabilir belirli değerlendirme komisyonları kuracağız. Sorunları azaltarak sağlık bir yürüyüşü ama marka değeri olacak 5-10 yıl sonra burada şu 10-20 alanda bölgede söz sahibi olduk, tıbbi donanımda, ilaçta ve tıbbi cihazda markamız kendi üretimimiz patentimiz oldu diye bilecek stratejileri bizden bekleyin. Diğer detaylarla sorun yaşadığınız alanlarda bürokrasi engel olan değil tam aksine bürokrasi yardım eden ön açan kolaylaştıran bir anlayışı oturtturmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3552 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim