• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Hemşirenin yaşam azmi kanseri yendi

Hemşirenin yaşam azmi kanseri yendi
Göğüs kanserine yakalanan hemşire Burcu Acun, anne olabilmek için yumurtalığını dondurup tedaviye başladı. Tedavide şeker hastalığına da yakalanan Acun kanseri ve şekeri yenip, 35 kilo verdi ve ideal kilosuna kavuştu.


Antalya'da yeni doğan yoğun bakım hemşiresi Burcu Acun, 2.5 yıl önce kuzeninin düğünü için Ankara'ya gitti. Düğün hazırlığı yaptığı sırada sol göğsünde ceviz büyüklüğünde bir kitle hissetti. Kitlenin bir tümör olabileceğini o an anladı. Ailenin en mutlu günü, Burcu için korkutucu bir sürecin başlangıcı olmuştu. Vakit kaybetmeden muayene oldu ve biyopsi yaptırdı. Korkulan oldu ve biyopsi sonucunda kanser olduğu belirlendi. Tümörün boyutu büyüktü. PET-CT taramasında tümörün vücutta yayılmadığı ortaya çıkınca büyük bir sevinç yaşandı. Burcu hemşire, Memorial Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ile buluştu. Prof. Dr. Özdoğan'la görüşmeden önce hastalıktan çökmüş, yaşamdan soğumuş bir ruh haline bürünen Burcu Acun, kendine güvenen ve morali yüksek bir hasta olarak kanseri yenmeye karar verdi. Burcu hemşire kemoterapi ve radyoterapi tedavisinden önce, ilk iş olarak en büyük hayali olan anneliği gelecekte yaşayabilmek için yumurtalarını dondurmak istedi. Ancak ameliyat için vakit azalmış, yumurta toplama işlemi için yeterli süre kalmamıştı. Cerrahi yöntemle yumurtalığının biri alındı ve rezervlerinin daha sonra kullanılabilmesi için -400 derecede donduruldu. Memedeki tümörün dördüncü evreye yaklaşmış ve her an yayılım gösterebilecek karakterde olduğu için hemen kemoterapiye başlandı. Bir süre sonra yapılan yeni testlerde tümörün yarı yarıya küçüldüğü tespit edildi ve ameliyat şansı yakalandı. Meme koruyucu cerrahi yöntemle ameliyatla tümör alındı ve kalan kemoterapi sürdü.

ŞEKER HASTASI OLDU

9 ay süren tedavi sürecine 70 kilo ile başlayan ve 90 kiloya çıkan Burcu Acun, ailesel şeker ile bu dönemde tanıştı. Tip 2 diyabet hastası olan ve insülin kullanması gereken Burcu'nun, bir bardak su içtiğinde bile 600'e çıkan şekeri yüzünden böbrek ve karaciğer fonksiyonları da alarm vermeye başladı. Her an şeker komasına girebilme ihtimali olan Burcu, metabolik cerrahi yani şeker hastalığı ameliyatı oldu. Bu yıl şubat ayında tekrar çalışma hayatına dönmeyi başaran genç hemşirenin hem şeker seviyesi normal düzeye indi hem de 35 kilo vererek ideal kilosuna kavuştu.

SAÇLARINI ERKEK BERBERİ KAZIDI

Burcu Acun bu süreçte saçlarının döküleceğini öğrendiğinde yıkıldı. Buna rağmen umudunu yitirmedi. Babasıyla birlikte erkek berberinin kapısını çaldı. Berber, onun için dükkânı kapattı ve Burcu'nun saçlarını kazıdı. O sırada aynada kendisini görünce gözlerinin dolduğunu söyleyen Burcu, "Artık saçlarım yoktu ama kendi saçımdan peruk yaptıracağımı öğrendiğimde çok mutlu oldum. Bir süre o peruğu kullandım ve daha sonra da 4 ayrı renkte aldığım perukları o anki ruh halime göre kullanmaya başladım" dedi.

 

Didem SEYMEN
SABAH

Bu haber toplam 3320 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim