• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

İstanbul belediyelerinden deprem bölgelerine acil yardım malzemesi desteği sürüyor

İstanbul belediyelerinden deprem bölgelerine acil yardım malzemesi desteği sürüyor
İstanbul'daki bazı ilçe belediyelerince, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından toplanan acil ihtiyaç malzemeleri tırlara yüklenerek bölgeye gönderiliyor.

Büyükçekmece Belediyesince ilçenin 6 farklı noktasında oluşturulan Deprem Yardım Kabul Merkezleri'nde toplanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemesi bulunan 7 tır Hatay'a doğru yola çıktı.

Tırların içinde deprem bölgesinden gelen talepler doğrultusunda battaniye, kışlık giysi, bot, çocuk bezi, biberon, bebek maması, kuru gıda, ısıtıcı, uyku tulumu, tıbbi malzeme, el feneri, pil ve hijyen ürünleri yer alıyor.

Kağıthane Belediyesinin AFAD koordinasyonunda başlattığı yardım seferberliğine ise şu ana kadar 5 binden fazla hayırsever destekte bulundu.

Kartal Belediyesi ise deprem bölgesine 18 arama-kurtarma personeli, 10 arama-kurtarma gönüllüsü, tam donanımlı 2 arama-kurtarma ile lojistik ve ikram aracı gönderdi.

Ataşehir Belediyesince toplanan 13 bin 507 battaniye-yorgan, 774 ısıtıcı, 4 bin 807 giysi, bin temizlik malzemesi, gıda ürünlerinin bulunduğu 923 koli, bin 336 bebek bezi-kadın pedi, 15 jeneratör, 16 palet su, 1 koli powerbank 26 tıra yüklenerek Kahramanmaraş Elbistan, Pazarcık, Şanlıurfa, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Hatay Arsuz ve Osmaniye'ye doğru yola çıktı.

Afet Koordinasyon Merkezi başta olmak üzere Barbaros Kapalı Pazar Alanı, Cemal Süreya Etkinlik Merkezi, Ferhatpaşa Taziyeevi, İçerenköy Neşet Ertaş Kültürevi, 30 Ağustos Emekli Kültürevi ile İBB Deprem Parkı'nda yardımlar toplanmaya devam ediyor.

- Esenler Belediyesi 40 tır yardım malzemesi gönderdi

Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi ESKAT bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılırken, belediye tarafından gönderilen mobil mutfak ve ikram aracı Adıyaman'da sıcak yemek, ikramlık malzeme, çorba, içecek ve su dağıtımı sağlıyor.

Esenler Fırıncılar Esnaf Odasının organizasyonunda toplanan 40 bin ekmek de diğer yardım malzemeleri ile depremzedelere gönderildi. Başlatılan kampanya ile bölgeye 40 tır acil yardım malzemesi ulaştırıldı.

- Esenyurt Belediyesi hasta nakil ambulansı gönderdi

Esenyurt Belediyesi, deprem bölgesine hasta nakil ambulansı ve 3 sağlık personeli gönderdi. İçerisinde tıbbi malzeme ve temel gıda ürünlerinin olduğu ambulans Hatay'a doğru yola çıktı.

Bağcılar Belediyesinde ise depremzedeler için 6 noktada kurulan yardım toplama merkezlerinde çocukların gönüllü olarak çalıştığı gözlemlendi.

Burada çalışan ilkokul öğrencisi Azra, kumbarasında biriktirdiği paraları deprem bölgesindeki depremzedelere bağışladı. Azra'nın bıraktığı notta ise "Merhaba ben Azra. Size dua ediyorum. Bir yardım etmek istiyorum. Geçmiş olsun" ifadeleri yer aldı.

Simay isimli 4 yaşındaki bir çocuk ise annesi ve babasıyla birlikte kışlık giyecekleri katlayarak çalışmalara destek oldu.

Fatih Belediyesinin başlattığı kampanyayla depremzedeler için yardım toplanmaya devam ediliyor. Belediyenin kurduğu yardım toplama yerlerine vatandaşlar tarafından getirilen ihtiyaç malzemeleri, görevliler tarafından kutulara yerleştirilerek, deprem bölgesine gönderilmek üzere araçlara yükleniyor.

Beşiktaş Belediyesi'nce depremden bu yana toplanan acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 20 tır da deprem bölgelerine gönderilmek üzere hareket etti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim