• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul'da "Dünya Vegan Günü" etkinliği düzenledi

İstanbul'da "Dünya Vegan Günü" etkinliği düzenledi
Türkiye Vegan Derneği (TVD) tarafından V-Label ana sponsorluğunda "Dünya Vegan Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan TVD Kurucu Başkanı Ebru Arıman, başa gelen küresel salgının kendilerini bir kere daha haklı çıkarttığını dile getirerek, bu felaketin sebebinin herkesin bildiği gibi insanın kendi sınırlarını bilmemesi olduğunu kaydetti.

Bunun son olmayacağını ve bundan sonra da benzer felaketlerin yaşanacağını düşündüklerini anlatan Arıman, "Biz yine doğru bildiğimizi söylemekten geri durdurmayacağız, yorulmadan, usanmadan tekrar edeceğiz. Bu yılki etkinliğimiz diğer Dünya Vegan Günü etkinliklerinden farklı olarak derneğimizi de konu aldı. Çünkü başladığımız günün heyecanıyla Vegan Derneği olarak bu yıl 10. yılımızı bitiriyoruz." dedi.

Arıman, derneklerinin kuruluş yılından itibaren çok sayıda insana, sayısız mücadeleye tanıklık ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Tam 10 yıldır dernek olarak hayvan hakları savunuculuğu misyonumuzla yalnızca kendimizle yarışıyoruz. Daha fazlasını, daha iyisini yapabilmek için de daha çok yaşama dokunabilmek istiyoruz. Biz iletişim gücüne inandık. Eğitim ve bilginin, itici bir güç olduğuna hep inandık. Eğitim ve bilgi güçtür. Birbirimize bildiklerimizi anlatmakla yükümlüyüz. Birbirinden farklı etkinlik ve organizasyonlarla iletişim gücünü kullanarak bu ülkede var olmayan bir alanda farkındalık yaratmaya çalıştık. Küçücük bir tohum ektik. Bugün buradaki kalabalıktan görüyoruz ki doğru yoldayız."

Türkiye'nin ilk Vegan Derneğini kurduklarına dikkati çeken Arıman, Uluslararası birçok organizasyonda Türkiye'yi temsilen çalışmalar yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.

Arıman, ülkede ilk kez kozmetikte hayvan deneylerinin yasaklanmasına vesile olduklarına işaret ederek, Türkiye'nin ilk Vegan Festivali'ni ve ilk Uluslararası Vegan Festivali'ni organize ettiklerini, ilk Vegan Akademiyi açarak bu alanda eğitim vermeyi amaçladıklarını bildirdi.

Bir sözlük geliştirdiklerini ve Türkiye'de vegan mekan aplikasyonunu yaptıklarını kaydeden Arıman, "Bakanlıklara Vegan Beslenme konusunda başvurular yaptık. Savunma Bakanlığının gündemine ilk kez Vegan menüyü soktuk. Şimdi Türkiye'nin ilk Vegan Medikal Kongresine hazırlanıyoruz. Derneğimizin 10'uncu, mücadelemizin 16'ncı yılını bitirirken daha birçok başarılı çalışmaya imza atabilmeyi hedefliyoruz. Geleceği hep birlikte değiştireceğiz ve inanıyoruz ki gelecek vegan. Dünya Vegan Gününüz kutlu olsun." diye konuştu.

Türkiye Vegan Derneği (TVD) Kampanya ve İletişim Yöneticisi Öykü Yağcı da "TVD mücadelesinin dünü, bugünü, yarını" başlıklı bir sunum yaptı.

Avukat Beyzanur Arıcı ise hukuki çalışmalarından biri olarak aldatıcı reklamlara karşı derneğin ne tür çalışmalar yaptığıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan oturumlarda Girişimci Elif Taştekne, "Bitkilerle Devrim", Yazar Dj Oben Budak, "Bir Ördek Ailesi Hayatımı Nasıl Değiştirdi?", Sporcu Ali Bıdı "Sağlıklı Yaşam ve Spor", Diyetisyen ve Yoga Eğitmeni İsra Tan "Mutfaktan Hayata: Bitkisel Beslenme", Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kınıkoğlu "Vegan Beslenme ve Sağlık" konularını ele aldı.

Müzisyen Tan Taşçı da etkinliğe özel çektiği video ile bir oğlakla kurduğu arkadaşlık üzerinden nasıl vegan olduğunu aktardı.

Öte yandan gün boyu süren etkinlikte ürün sergileri, tadım etkinlikleri, vegan üniversite topluluğu stantları, hayvan hakları temalı fotoğraflar yer aldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim