• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

İzmit Belediyesi Afet Bölgesinde Kurduğu Poliklinikte Hasta Kabulüne Başladı

İzmit Belediyesi Afet Bölgesinde Kurduğu Poliklinikte Hasta Kabulüne Başladı
İzmit Belediyesi afet bölgesi Adıyaman'da oluşturduğu kadın doğum polikliniğinde ilk hastaları kabul etmeye başladı.

İzmit Belediyesi afet bölgesi Adıyaman'da oluşturduğu kadın doğum polikliniğinde ilk hastaları kabul etmeye başladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesi için tüm imkanlarını seferber eden İzmit Belediyesi, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta kurduğu çadırkentlerle depremzede vatandaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hızla hareket etmişti. Kurmuş olduğu çadırkentlerdeki yerleştirmelerini sosyal hizmet uzmanları eşliğinde yapan İzmit Belediyesi, sağlık, kadın-doğum, çocuk oyun, psikososyal destek ve eğitim temelli çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ve İzmit Belediyesi ortaklığında kurulan Mor Yerleşke içerisinde ayrıca kadın doğum polikliniği oluşturuldu. İç ekipmanları tamamlanan kadın doğum polikliniği her ayın belirli günlerinde depremzede kadınlara ve gebelere sağlık hizmeti sunuyor. İlk hasta kabulünü gönüllü olarak Opr. Dr. Mehmet Salıcı gerçekleştirdi.

Op. Dr. Mehmet Salıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adıyaman merkezde konteyner kentte yapımı tamamlanan kadın doğum polikliniğinde ilk hastalarımızın muayenelerini gerçekleştirdim, danışmanlık hizmeti verdim. İnşa edilme sürecinin başından itibaren İzmit Belediyesi, Sümeyye ebe ve AFAD ile birlikteydik, eksiklikleri tamamladık ve sonunda bitti. Adıyaman ilimizde konteyner kentlerdeki tek kadın doğum polikliniği olma özelliğini taşıyor. Bundan sonra ayın belirli günlerinde gönüllü olarak bu poliklinikte konteynerde yaşayan kadın hastalarımızla buluşacağız. Bu şehri ve insanlarını seviyor, önemsiyorum" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim