• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Kalça ve basenleri eriten diyet

Kalça ve basenleri eriten diyet
Çoğumuz kalça ve basen bölgelerimizde meydana gelen yağlanmalardan dert yanarız.

Çoğu kişi tüm yediklerinin bu bölgede biriktiğini söyler ve bu durumdan şikayetçidir. Kalça ve basen bölgelerinde meydana gelen yağlanmalar fiziksel durumlarda kötü görünümlere sebep olurlar ve bu durumda çok can sıkıcı olabilir. Peki kalça ve basen bölgelerine ne gibi müdahalelerde bulunulabilir ve bu bölgeleri eritme işlemi nasıl yapılabilir? Beslenme ve Diyet uzmanı Aylin Yılmaz, kalça ve basen bölgelerinde oluşan yağlanmalara karşı neler yapmanız gerektiğini sizlere açıklıyor. Sizlerde bu sorun ile karşı karşıya iseniz, sizler için hazırladığımız bu makalemizi okumalısınız.

Bölgesel kilolarda sadece yedikleriniz değil genetik aile yapısı da önemlidir. Öncelikle günlük su tüketiminizi günde 2.5 litreye sabitlemelisiniz. Bunu gün içinde belirli aralıklarla içmelisiniz.

Hızlı yemek yememli ve mutlaka kahvaltı yapmalısınız.

Ara öğünü alışkanlık haline getirin. Özellikle aralarda kuru/taze meyve, kepekli bisküvi veya kepekli tost gibi rünleri bol su ile tüketmelisiniz.
Ara öğünleri kuşluk, ikindi ve gece yatmadan bir saat önce yiyebilirsiniz.

Karbonhidratlı gıdalar; Unlu mamuller, makarna, pirimç, buldur, patates, ekmek çeşitleri, tahıllar vb yiyeceklerdir.

Proteinli gıdalar; Et, balık, yumurta, süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerle, fındık, bakliyat gibi bazı bitkisel ürünlerdir.

Proteinleri akşam 17:00′den sonra fazla tüketmemelisiniz. Haftada bir, iki kere akşam tüketebilirsiniz.

Proteinin sindirimi uzun sürer ve geç saatlerde tüketmek yağlanmayı artırır. Genellikle sabah ve öğle saatlerinizde protein alabilir akşam saatlerinde ise bitkisel protein alabilirsiniz.

Karbonhidratlı besinleri çok hareketli bir günde artırabilir araya bolca meyve tüketebilirsiniz. Gün içinde hiç hareket etmeyecekseniz günde 4 dilimden fazla ekmek tüketmeyin ve genellikle 3 meyve ile sınırlı kalın. Spor yaptığınız günlerde kendinizi biraz şımartabilir, makarna tüketebilirsiniz.

kalitelihayat.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim