• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Kilo verdiren yaz besinleri

Kilo verdiren yaz besinleri
Su oranı yüksek, bol lifli ve antioksidan deposu olan yaz sebze ve meyveleri kilo vermeye de destek olmakta. Zayıflamanın temeli doğru besinleri tercih etmekle başlar bu nedenle yaz aylarında mutfağınızdan bu besinleri eksik etmeyin.

Salatalık

%90’ı su olan serinletici bir sebze olan salatalığı yazın gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. İçeriğindeki erepsin enzimi sindirimi de hızlandırmakta. Ayrıca C, A ve E vitaminlerini içeren toksin atıcı özelliği bulunmaktadır. Salatalık yazın hedeflerinize varmanızda yardımcıdır.

Kabak

Lif içeriği yüksek, ödem atımını hızlandıran, tokluk hissi veren ve düşük kalorili yaz sebzesi olan kabak içeriği ile birçok faydası bulunmaktadır.

Domates

%95 oranında su içeren, likopen deposu, A ve C vitamini içeriği yüksek bir sebze olan domates yaz aylarının da vazgeçilmezi. Salatalara, sebze yemeklerine, çorba olarak sıklıkla tercih ettiğimiz domates susuzluğu giderir, bağışıklığı güçlendirir, cilt sağlığını korur.

Maydanoz

Ödem atıcı sebzelerin başında gelen maydanoz, sindirimi hızlandırıcı ve iştahı baskılayıcı özelliğe sahiptir. Birçok yemek içerisinde aroma verici etkisiyle kullanılan maydanozu çiğ olarak tüketmeye çalışın.

Avokado

Yağ oranı ve kalori değeri yüksektir ama besin değeri, lif oranı birçok sebze ve meyveye göre zengindir. 7’sinden 70’ine birçok kişinin tüketmesi gereken avokadoyu yağ veya meyve değişimi olarak hesaplamakta fayda var. Tokluk hissini artırır, içeriğindeki iyi yağlar nedeniyle kilo kaybını hızlandırır, tabi uygun miktarda tüketmek şartıyla.

Çilek

Su ve lif içeriği yüksek, C vitamini deposu olan çileğin zayıflama diyetlerinde olumlu etkisi vardır. Sindirim sistemini düzenler, kabızlık için faydalıdır. Ayrıca adiponektin hormonunun salınımını artırarak yağ yakımını hızlandırabilmektedir.

Mürdüm eriği

Taze veya kurutulmuş olarak tüketebileceğiniz mürdüm eriği içerisinde en az 20 vitamin ve mineral bulunmaktadır. Lif oranı oldukça yüksek olan mürdüm eriği sindirim sistemini düzenler, kabızlık için faydalıdır.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5488 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim