• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Lazer ile Varis Tedavisi

Lazer ile Varis Tedavisi
Lazer ile yapılan tedaviler genellikle cilt üzerinde uygulanan tedaviler arasına girmektedir.

Eğer lazer ile yapılacak olan işlem varis üzerinde olacak ise bu işlem sadece kılcal damarlar ile sınırlanmaktadır. Kılcal damarlar dışında olan, orta ile kalın damar çalışmaları için lazer ile varis tedavisi önerilmemektedir. Varis hastalığı insanların üçte birinde görülebilecek bir problem olmasına karşın çok da fazla rahatsız edici olmayan ve birçok hastanın da bu şekilde yaşamaya devam ettiği bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz. Tedavi lazer ile yapıldığından dolayı cildinize ve size zarar vermeden ve hiçbir acı-sızı duyurmadan tedavi tamamlanmaktadır. Lazer ile yapılan tedavide lazer ısısı ortalama 90 derece civarında olmaktadır. Bu kadar yüksek derece olan sıcaklık cildi yakmamakta ve size acı vermemektedir. Çünkü lazer tedavisi öncesinde deriye soğutucu bir jel uygulanmaktadır. Bu soğutucu jel sayesinde lazer uygulamasının cilde verdiği sıcaklık sizi rahatsız etmeyecektir. Ülkemizde estetik ameliyatları ve estetik operasyonları artık çok daha fazla geliştiğinden dolayı ve risksiz olduğundan dolayı artık insanlar tarafından daha çok tercih sebebi olmaktadır. Varis operasyonlarında da yapılan tedaviler risksiz olarak yapılmakta ve hastaya yüzde yüz güven verilmektedir. Bıçak altına yatılmadığı ve lazer ile yapıldığından dolayı da lazer ile varis tedavisini hastalar daha çok tercih etmek ve tedavi olmak için hiçbir korku duymuyorlar.

Varis tedavisi olduktan sonra ise tedavinin belli başlı etkileri operasyon sonrasında görülebilir. Bunlardan birkaçı ise bacaklarda şişlikler ve morluklar olabileceğidir. Bacaklarda bulunan morluklar bir hafta on gün içerisinde bacaklarınızda bulunan kılcal damarlar yani varisler ile birlikte yok olacaktır. Bu süre zarfında telaş yapmaya gerek yoktur. Yine bacaklarınızda bulunan kılcal damarlara lazer ile varis tedavisi uygulandıktan sonra ve hasta için müşahede süresi dolduktan sonra bazı varislerin yok olmadığını görebilirsiniz. Yine böyle bir durumda telaş yapmaya gerek yoktur. Doktor kontrolüne gittiğinizde bu kala kısımlar için yeni bir lazer tedavisi daha yapılarak tam olarak geçmesi sağlanabilir. Eğer gene geçmezse o bacakta kalan kalıcı varistir ve geçmesi mümkün değildir. Tedavi sonrasında varis çorabı kullanmak tedavinizin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olacaktır. Böylece tedaviye daha çabuk cevap verebileceksiniz. Varis tedavisi faydaları doktorunuzun size verdiği uyarılara dikkat ettikçe ortaya çıkacak ve tedavinin olumlu yönlerinin teker teker ortaya çıktığını göreceksiniz. Eğer sizlerin de varis ile ilgili şikayeti varsa hemen bir varis kliniği şikayet telefonunu arayarak randevu alıp öncelik olarak ücretsiz teşhis ve kontrolleriniz yaptırabilirsiniz. Böylece varis ile ilgili şikayetinizin ne durumda olduğunu ve tedavi için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olursunuz. Yeterli bilgiye ulaştıktan sonra lazer ile varis tedavisi hizmeti veren kurum ve kuruluşlardan tedaviniz için gerekli hizmetleri alabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bayanların plajlarda ve sahillerde bacaklarında ki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için de başvurdukları varis tedavisi hem estetiğiniz hem de sağlığınız için çok önemlidir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3669 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim