• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Master milli atlet Şensoy çifti başarılarıyla örnek oluyor

Master milli atlet Şensoy çifti başarılarıyla örnek oluyor
Antalya'da yaşayan şampiyon master milli atletler 80 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy ile 85 yaşındaki eşi Oktay Şensoy, pistlerde kazandıkları başarılarla gençlere örnek oluyor.

Şampiyonlukları ve rekorları bulunan 80 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy: "Gençlere örnek olabiliyorsak ne mutlu bize. Madalyalarımızın sayısını bilmiyoruz. Madalyalar evimizi, örnek olmak kalbimizi süslüyor"

85 yaşındaki Oktay Şensoy: "Daha önce koşarken kalp krizi geçirdiğim ve bypass olduğum için bu sezon koşuyu bıraktım. Şimdilerde sadece yürüyüş yarışlarında mücadele ediyorum"

Bugüne kadar katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok şampiyonlukları, dereceleri bulunan Şensoy çifti, Polonya'da gelecek yılın mart ayında yapılması planlanan Masterler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na yeni başarılar için hazırlanıyor.

Haziran ayında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Spor Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Çiçek Solon Şensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eşimle birlikte atletizm pistlerinde kazandığımız derecelerin sayısını bilemiyorum. Güllede, 100 metrede rekorlarım var. Bunlar 80 yaş rekorları. Rekor kırmak, şampiyon olmak yetmiyor. Hep daha iyi dereceyi elde etmeyi istiyoruz. Sporun bizim hayatımızdaki yeri hep ön planda. Bütün yaşamımız beslenmemizden, sağlık kontrolüne kadar hepsi spora endekslenmiş durumunda." diye konuştu.

Madalyalarının evlerini süslediğini dile getiren Şensoy, "Gençlere örnek olabiliyorsak ne mutlu bize. Madalyalarımızın sayısını bilmiyoruz. Madalyalar evimizi, örnek olmak kalbimizi süslüyor. Bizi görenler spora başlıyor. 7-8 yaşındaki çocuklar bile örnek alıyor. O da mutluluk verici." dedi.

Şensoy, 1965'te koşmaya başladığını, her yarışta ilk günkü heyecanı yaşadığını, depara kalkarken bacaklarının titrediğini söyledi.

- Oktay Şensoy: "Eşimle gittiğimiz her yarışmada aynı heyecanı yaşıyoruz"

Oktay Şensoy da yıllardır eşiyle yarışmalara katılmanın gururunu yaşadığını anlattı.

Masterler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası için hazırlıkları sıkı tuttuklarını vurgulayan Şensoy, şöyle konuştu:

"Daha önce koşarken kalp krizi geçirdiğim ve bypass olduğum için bu sezon koşuyu bıraktım. Şimdilerde sadece yürüyüş yarışlarında mücadele ediyorum. Benim 5, 20 kilometre yürürken sarf ettiğim eforu, eşim 18 saniyede 100 metrede, 200 metrede yapıyor. Eşimle gittiğimiz her yarışmada aynı heyecanı yaşıyoruz."

Doktorların kendisine kalp kaslarının ve ciğerlerinin çok kuvvetli olduğunu söylediğini aktaran Şensoy, herkese düzenli spor yapmayı, sağlıklı beslenmeyi ve uyku düzenlerini bozmamayı tavsiye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 800 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim