• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Mideyi süt yerine suyla rahatlatın

Mideyi süt yerine suyla rahatlatın
Reflü hastalarının, yaşam kalitelerini yükseltmek ve daha az sorun yaşamaları için yapabilecekleri basit çözümler var. Süt yerine su içmek ve mide asidini kontrol altında tutmak için şekersiz sakız çiğnemek; bu çözümlerin en yaygınları...

MİDENİZİ SÜT YERİNE SUYLA RAHATLATIN
Su içmek; bazen özellikle yanma hissinin olduğu dönemde, tükürük salgısı yetersiz kaldığında, o dönem için o asidi tekrar aşağıya göndermek açısından önemli bir temizleyicidir. Yemek borusunun temizlenmesini sağlamaktadır.
Genellikle "Süt mideye iyi gelir" denir ancak, sütün çok fazla miktarda içilmesi midedeki asit salgısını artırmaktadır. Bu yüzden, sütü bir kurtarıcı gibi görmek yerine, yanma olduğu zaman suyu temizleyici olarak kullanmak gerekir.

YEŞİL ÇAY İÇİN
Yemek arasında mide yanmalarını ne kadar nötr hale getirirsek o kadar iyi olur. Bu nedenle reflü hastalarının yanlarında ufak atıştırmalık şekersiz bisküviler bulundurulması iyi olur.

Reflü hastalarının sıkça tercih ettiği leblebi, asidi alır ancak fazla gaz yapar. Onun dışında yeşil çay gerçekten bütün sindirim sistemi için vazgeçilmez bir içecektir.

AĞIRLIK KALDIRMAK VE MEKİK ÇEKMEK YASAK
Reflü hastalarına egzersiz yapmayı önerir misiniz, yoksa zararlı mıdır?
Reflü, karın içi basıncının artmasıdır. Karın içindeki basınç arttıkça, midedeki içerik yemek borusuna kaçıyor. Dolayısıyla spor yöntemi, karın içi basıncını artırıcı bir yöntemse; örneğin ağırlık kaldırırken, karın kaslarını kastığınız tipteki sporlar reflüde etkili olabilir. Ama genel olarak baktığımızda spor ve iyi bir vücut yapısı reflüyü tetiklemez.

Hangi spor zararlı?
Ağırlık kaldırmak, karın içi basıncını artırıcı şınav ve mekik çekme gibi hareketler reflüyü artırabilir.

Özellikle önerdiğiniz egzersizler oluyor mu?
Yürüyüş ve temel kültür fizik hareketlerini öneriyoruz. Özellikle mide fıtığı olan reflü hastalarına öne eğilerek egzersiz yapmayı tavsiye etmeyiz. Mekik gibi eğilme hareketleri, mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasını kolaylaştırabilir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8045 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim