• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 13 °C

Muğla’da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu

Muğla’da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

Böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır diyalize giren iki çocuk annesi Safiye Şahin, Organ Nakil Merkezi hekimleri Doç.Dr. Önder Özcan ve Op. Dr. Asım Onur'un bulunduğu cerrahi ekip tarafından yapılan başarılı nakil ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Çocukluk çağından itibaren böbrek rahatsızlığı olan Şahin en son yaşadığı böbrek taşı rahatsızlıkları sonrasında 2019 yılından itibaren diyalize girmeye başladı ve tedavi altına alındı.

Organ nakil merkezi sorumlu hekimi ve aynı zamanda nakil ameliyatını da yapan Doç.Dr. Önder Özcan, organ naklinin öneminden bahsederek, "Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmek zorunda kalan hastalar, tedavi süresince diyaliz makinalarına bağımlı bir yaşam tarzı sürdürmek zorunda. Kronik böbrek yetmezliğinin tedavisinde böbrek nakli hastalara normal yaşam tarzına dönmenin yanında, sağlıklı bir bireyde böbreğin görevlerinin tamamına yakınını gerçekleştirerek yaşam kalitesini yükseltir. Böbrek nakli sadece hastalar için değil, diyaliz makinalarına olan ihtiyacı azaltarak ülke ekonomisine de katkı sağlar. Organ nakli organ bağışı ile mümkündür. Organ nakli canlı verici veya kadavreik bağış organlarla yapılır. Gelişmiş ülkelerde bağışlanan organların yüzde 80'i kadavreik organ bağışından yapılırken, ülkemizde bağışın yüzde 80'i canlı bireylerden, kalan yüzde 20'si ise kadavra vericilerden elde edilir. Bağış bekleyen hasta sayısının yüksek, bağış organ sayısının düşük olması sebebiyle herkesi gönüllü bağışçı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ nakli yapılan Safiye Şahin, yaşadığı nakil süreciyle ilgili olarak "Muğla'da Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nakil ameliyatı olabilmesinin büyük bir şans olduğunu belirterek, emeği geçen tüm hocalarıma ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle ayrıca organ bağışında bulunan kocaman yürekli insanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyor; kendilerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Onlar yaşadıkları kayıp acısına rağmen ben ve benim gibi organ yetmezliği tedavisi gören insanlara şifa oldular. Yeniden hayata umutla bakabilmemizi sağladılar. Allah onlardan razı olsun diyerek duygularını "ifade etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 566 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim