• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Nar ve çayla cildiniz için önlem alın

Nar ve çayla cildiniz için önlem alın
Son yıllarda daha sık rastlanan cilt kanserine yakalanmak istemiyorsanız, önleminizi erkenden almalısınız. Prof. Dr. ERKAN TOPUZ ...

ÇAYIN İÇİNDEKİ ANTİOKSİDANLAR CİLDİ DNA HASARINA KARŞI KORUR
Çay; kateşin barındırır ve güçlü antioksidan içerir. Taze, fermente edilmemiş çay yapraklarından üretilen yeşil çay, önemli miktarda kateşin barındırır. Tüm kateşinler; güçlü ve E, C vitaminine göre 50 kat daha fazla antioksidan kapasitesine sahiptir. Bu güçlü antioksidan; koruyucu gücü ile UV ışınlarına maruz kalmaya ve DNA hasarına karşı cildi korur.
White tea, yani beyaz çay; tomurcuk ve genç bitki yapraklarının kurutulmasıyla elde edilir. Çok az oksidasyona uğradıkları için, beyaz çay polifenolleri çok yüksek bir konsantrasyon içerir.
Çay özleri, yeni kolajen oluşumunda C vitamini aktivitesine sahiptir. Ayrıca cilt tonu ve yapısını geliştirmede de faydalıdır.
C vitamini etkisine sahip olan çay, aynı zamanda güçlü bir serbest radikal özelliğine sahiptir. Parlak bir cilde sahip olunmasına yardımcı olur.
Kırmızı çayın içinde bulunan Chrysoriol Rooibos maddesi bir başka önemli polifenoldir. Bu bileşik, güçlü antioksidan kapasitesinin yanı sıra anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleriyle de bilinmektedir. Bu madde, güçlü antioksidan özelliği nedeniyle cilt yaşlanmasına engel olur.

ÇOĞU DERDİN ÇARESİ NARDA
Nar; içeriğinde potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyvedir.
Bu meyve; B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de içerir. Bu açıdan cilt için son derece güçlü bir antioksidandır.
Nar; DNA hasarına karşı cildi korur, erken yaşlanmayla savaşır.
Nar, mide iltihabı ve ağız yarası için de faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Nar; kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, meme kanseri ve mide kanseri gibi kanser türlerine karşı vücudu korur.

DAMAR SERTLİĞİNİ ÖNLER
Nar; kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
Kandaki şeker seviyesini de dengeleyen nar; şeker hastalarına iyi gelir.
Nar; cilt sağlığı için de faydalıdır.
Ayrıca nar suyu sesi açar.
Lokal kullanımlarda nar ekstresinin, basal cell cilt kanserlerinde küçülme sağladığını gösteren çalışmalar da mevcuttur.

Prof. Dr. ERKAN TOPUZ

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6266 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim