• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Nar ve çayla cildiniz için önlem alın

Nar ve çayla cildiniz için önlem alın
Son yıllarda daha sık rastlanan cilt kanserine yakalanmak istemiyorsanız, önleminizi erkenden almalısınız. Prof. Dr. ERKAN TOPUZ ...

Son yıllarda daha sık rastlanan cilt kanserine yakalanmak istemiyorsanız, önleminizi erkenden almalısınız. Bunun için de yine bitkilerin yardımına başvurabilirsiniz. Birçok hastalığın oluşmasını engellemede yardımcı olan nar ve Türklerin bolca tükettiği çay; cilt kanserinin oluşmasına engel olabilir. 

Kanser vakalarının arttığı son yıllarda cilt kanserinin görülme oranında da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Cilt kanseriyle savaşta en önemli görevlerden biri de resveratrollere düşüyor. Uzun ömür genleri olarak da adlandırılan resveratroller; stres, enfeksiyon ya da güçlü UV radyasyona tepki olarak, bitkiler tarafından üretilen antimikrobiyal bir maddedir. Yıllardan beri süregelen çalışmalar; resveratrollerin ağızdan alındığında genleri aktive ederek, sağlıklı bir ömür oluşturabileceğini ortaya koymuştur.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Bu güçlü antioksidan son yıllarda, anti-aging özelliği nedeniyle yoğun ilgi görmeye başladı. Resveratroller, iki farklı seviyede güçlü antioksidan etki gösterirler. Bunlardan birincisi; mevcut radikallerin temizlenmesi, ikincisi ise serbest radikallerin oluşumunu engellemesidir. Resveratroller, antioksidan yeteneği açısından güçlü ve etkilidir. Antioksidan açısından zengin olan bir başka madde de Idebone'dur. Idebone; çevresel hasarlara karşı cildi korur, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır, cildi nemlendirir ve cilt dokusunda yumuşama sağlar. Yapılan çalışmalar; resveratrollerin, idebone'dan 17 kat daha fazla antioksidan içerdiğini ve daha faydalı olduğunu göstermiştir.

KOLAJEN ARTIRIR
Resveratroller, güçlü antioksidan özelliği ile birlikte, cilt yaşlanmasına yol açan serbest radikallerin zararlı etkileri ile mücadele de ederler. Ayrıca resveratroller; cildi, zararlı enzimlerden korur ve sağlıklı kolajen oluşmasında, fibroblastların fonksiyonlarının iyileştirilmesinde, sağlıklı hücre çoğalmasında ve aynı zamanda kolajen sentezini uyarmada da etkilidirler. Bu maddeler; meme, akciğer, karaciğer, pankreas gibi kanserlere karşı da faydalıdır. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6269 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim