• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Osmanlı Saraylarının Nar İhtiyacının Yarısını Karşılayan Bilecik’te Nar Yerinde 5, Pazarda İse 10 TL

Osmanlı Saraylarının Nar İhtiyacının Yarısını Karşılayan Bilecik’te Nar Yerinde 5, Pazarda İse 10 TL
Bilecik'in İnhisar ilçesinde yetişen ve "Deve Dişi Narı" olarak adlandırılan narın hasadında sona gelindi.

Bilecik'in İnhisar ilçesinde yetişen ve "Deve Dişi Narı" olarak adlandırılan narın hasadında sona gelindi. Yerinde 5 TL olarak satılan ürünün fiyatı kent pazarında 2 katına çıkıyor.

Osmanlı saraylarının nar ihtiyacının yarısının karşılandığı Orta Sakarya Vadisi'nde yer alan ve mikroklima iklimi sayesinde deve dişi tatlı nar üretiminin yoğun olduğu İnhisar'da geçtiğimiz ay başlayan hasatta sona gelindi. Genellikle sonbahar mevsiminde hasadına başlanan ve yılda 5 bin ton üretimi yapılan İnhisar narı, daha çok eylül-kasım aylarında tüketiliyor.

"Üretici 5'e satarken, pazarda 2 katı fiyata satılıyor"

Nar üreticisi Fadime Erol, yerinde 5 TL olan narın 48 kilometre ötedeki Bilecik'te pazarda 10 ile 15 lira arasında satıldığını anlatarak, "Bu sene narlar güzel ama fiyat çok ucuz. Bu sene biz 5 buçuktan veriyoruz. Geçen sene 4'ten başladı. Pazardan 15-20 liradan aşağıya meyve almıyoruz. Ama bizim narımız 5 buçuk, 5 lira" dedi.

Bilecik Kapalı Pazar'da nar satıcı olan Bertuğ Gürses, fiyatlar hakkında konuşarak, "İnhisar'da 5 TL ama tezgaha yansımasından dolayı 10 TL oluyor. Çünkü mazot fiyatları malum. Halkımızdan talep fazla. Fiyatlardan memnunuz. Vatandaşlardan da memnun. Satışlarımız da gayet güzel" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim