• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Otizmli Kenan'ın ilacı "sevgi" ve "eğitim" oldu

Otizmli Kenan'ın ilacı "sevgi" ve "eğitim" oldu
Afyonkarahisar'da doğduğunda "Kulakları duymuyor." denilen 14 yaşındaki otizmli Kenan Ördek, yüzde 80 engelli raporuna rağmen ailesinin desteği ve aldığı eğitimle hayata sımsıkı sarılıyor.

Müziğe ilgi duyan 14 yaşındaki Kenan'ın babası Ali Ördek: "Kenan, öğrendiği her şeyi hafızasına kaydediyor, yeteneğiyle bazen bizi bile şaşırtıyor"

Anne Ummuhan Ördek: "Oğlumuzun eğitimi için büyük emek harcıyoruz. Kenan'ın daha fazla müzik ve eğitsel destekle daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum"

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Ali ve Ummuhan çiftinin ikinci çocukları Kenan için doğduğunda hastanede yapılan test sonrası "Kulakları duymuyor." denildi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesinde 3,5 yaşında yapılan yeni testte kulaklarında problem olmadığı anlaşılan Kenan'a, çocuk psikiyatri servisinde otizm tanısı konuldu.

Otizm üzerine araştırma yapan Ördek çifti, Kenan'ı hayata hazırlamak ve gelişimini sağlamak için ilk günden itibaren çaba gösterdi. Ördek çifti, yüzde 80 engelli Kenan'ın 5 yaşında okuma yazma öğrenmesiyle mutlu oldu.

Ailesinin sevgisi ve aldığı eğitimler sayesinde gelişim gösteren 14 yaşındaki Kenan, Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda ikinci kademede eğitimini sürdürüyor.

Müziğe karşı ilgisi fark edilen Kenan, ailesinin temin ettiği gitarla, ezberlediği şarkıları seslendirerek hayata gülümsüyor.

- "Öğrendiği hiçbir şeyi unutmuyor""

Baba Ali Ördek, AA muhabirine, doğumdan sonra oğullarının duymadığı belirtilince çok üzüldüklerini söyledi.

Sonraki süreçte oğullarının duyduğunu öğrendiklerini ancak otizm teşhisi konulunca ne yapacaklarını bilemediklerini anlatan Ördek, şöyle konuştu:

"Yaptığımız araştırmada en iyi tedavinin eğitim ve sevgi olduğunu öğrendik. Kenan'ı 4 yaşından itibaren özel eğitim kurumlarına göndermeye başladık. Eğitim süreci başarıyla devam eden evladımız güçlü hafızasıyla da ön plana çıkıyor. Kenan, öğrendiği her şeyi hafızasına kaydediyor, yeteneğiyle bazen bizi bile şaşırtıyor. Müziğe karşı ilgili bir çocuk."

Anne Ummuhan Ördek de kendisinin bilmediği okuma yazmayı öğrenen otizmli oğluyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Müzikle birlikte mutluluğu katlanan oğlunun öğrendiği hiçbir şeyi unutmadığını vurgulayan Ördek, "Oğlumuzun eğitimi için büyük emek harcıyoruz. Kenan'ın daha fazla müzik ve eğitsel destekle daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum." dedi.

Otistik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas ise Kenan'ın ailesinin, çocukları için ellerinden geleni yaptığını, desteklenirse iyi yerlere gelebileceğini düşündüklerini kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim