• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Peynirle beraber yenilen karpuz aşırı kilo yapıyor

Peynirle beraber yenilen karpuz aşırı kilo yapıyor
Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Adnan Tuna, yaz aylarında sıkça tüketilen karpuz konusunda uyarılarda bulundu.

Karpuzun kanseri önleyici bir özelliğinin olduğunu ancak karpuzu çekirdekleri ile tüketildiğinde bağırsak tıkanmalarına yol açtığını söyledi.

Karpuzun insan sağlığında büyük faydası olduğunu aktaran Opr. Dr. Adnan Tuna, karpuzun içinde C vitamini ve antioksidan madde olan laykopen adlı maddenin insan vücuduna kanserojen etkisi oluşturan maddelere karşı kanser önleyici bir özelliği olduğunu, karpuz anti kanserojen etkisi nedeniyle insan sağlığına ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

"KARPUZ FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE VÜCUDA ZARAR VERİR"
Karpuzun diyet açısından da ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Opr. Dr. Tuna, "Karpuzun içerdiği yüksek potasyum nedeniyle kan dolaşımında bulunan sodyumun böbrek yoluyla atılmasını sağlayıp hem vücut kan basıncına olan faydası hem de böbreklerin daha iyi işlevsel hale gelmesini sağlayıp, kalbe olan yükü azaltıp kalp krizlerini yüksek tansiyonu önleme açısından da büyük önemi vardır. Özellikle diyet yapan vatandaşlar karpuz yerken peynirle yememeleri gerek, çünkü peynir karpuzla yendiği takdirde aşırı kilo yapar" şeklinde konuştu.

Ayrıca karpuzun çekirdeği ile birlikte tüketildiğinde bağırsaklarda tıkanıklara yol açabileceğine dikkat çeken Tuna, "Karpuz çekirdeğini fazla tüketmemek gerekir aksi takdirde fazla tüketildiğinde vücudun bazı organlarına zarar verebildiği gibi bağırsak tıkanmalarına da yol açabilir. Bunun için dikkat etmek gerekir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3361 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim